nlc.hu
Otthon

BKV: Kordonozzák a buszokon az első üléseket

Rengeteg a beteg sofőr, ismét lekordonozzák a buszokon az első üléseket

Az első ülések lekordonozása tavaly tavasszal volt bevett szokás a BKV-nál, hogy a járvány első hulláma idején a sofőröket védje. Most kénytelenek újra ehhez az eszközhöz nyúlni a sok lebetegedett sofőr miatt.

A lekordonozás nemcsak a buszokat, hanem a budapesti trolikat is érinti. Ezen felül megtiltják a vezető melletti várakozást is. Az első hullám idején bevezetett kordonozást már a második hullám idején is szerették volna visszahozni, de akkor a BKV nem adott rá engedélyt. Ezúttal azonban olyan súlyos a helyzet, hogy a cég újra beleegyezett – derül ki a 444 cikkéből.

Kordonozott BKV busz még tavaly márciusból (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Kordonozott BKV busz még tavaly márciusból (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

A BKV viszonylag későn döntött az intézkedésről, mert már most is rengeteg a beteg a vállalat dolgozói között. Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az ATV-n beszélt arról, hogy a 2-es metrót üzemeltető alkalmazottak között olyan sok a koronavírus-fertőzött, hogy amennyiben még két ember kiesik, le kell állítaniuk a metróvonal közlekedését.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top