nlc.hu
Otthon
Házi praktikák borotvahabbal

10 dolog, amire használhatod a borotvahabot a háztartásban

A borotvahabnak egyáltalán nemcsak borotválkozáskor veheted hasznát, de például takarításnál vagy napégés esetén is jól jöhet.

A borotvahab sokoldalúbb, mint hinnéd. Íme 10 dolog, amire még használhatod a borotválkozáson kívül! 

#1. Kártpittisztítás

Ha kiömlött valami a kanapéra vagy más kárpitozott felületre, a foltot egy nedves szivacs segítségével lehetőleg minél hamarabb dörzsöld be borotvahabbal! Hagyd rajta legalább egy éjszakára, illetve addig, míg teljesen megszárad, majd porszívózd ki és a folt eltűnik.

#2. Fényezés

A borotvahab kiválóan alkalmas a krómozott, illetve rozsdamentes acél felületek tisztítására is. A tárgyat előbb vékonyan kend át borotvahabbal, majd töröld teljesen szárazra! Ezt követően egy mikroszálas törlőkendővel még tovább fényesítheted.

#3. Páramentesítés

A fürdőszobai tükrök bepárásodását megelőzheted, ha átkened azokat borotvahabbal, majd pedig tisztára törlöd. Ugyanez a trükk a szemüvegek esetében is működik: egy-egy borsónyi borotvahabbal simítsd át a lencséket, majd puha szemüvegtörlővel töröld teljesen szárazra!

#4. Nyikorgó ajtók

Az ajtók nyikorgását is könnyedén megszüntetheted, ha a zsanérokat alaposan megkened borotvahabbal.

#5. Manikűr

Ha a körömfestés során nemcsak a körmeidre, de a bőrödre is került a lakkból, a borotvahabot érdemes bevetned. Miután a körömlakk megszáradt, a borotvahabbal dörzsöld át a körmeid körüli bőrt, így megszabadulhatsz a festékfoltoktól.

Borotvahab

A sokoldalú borotvahab (Fotó: Getty Images)

#6. Ékszertisztítás

Az ékszerek tisztításakor szintén hasznát veheted a a borotvahabnak. Engedj a tenyeredbe egy jó adag habot, az ujjaiddal dörzsöld át vele az ékszert, majd egy puha ruhával alaposan törölgesd meg!

#7. Olajfoltok ellen

Ha a táskádra, a cipődre vagy más bőrből készült holmira valamilyen olajos szennyeződés került, a legegyszerűbben borotvahabbal távolíthatod el. Először vidd fel a borotvahabot a felületre, néhány percig hagyd rajta, majd papírtörölközővel töröld le!

#8. Napégéskor

Ha leégsz a napon és épp nincs otthon napégés kezelésére való kenőcsöd, borotvahabbal is helyettesítheted. Ez utóbbiban is találhatók ugyanis bőrnyugtató összetevők, melyek segítenek enyhíteni a fájdalmat, a bőrpírt és a duzzanatot. 

#9. Hajhab helyett

Abban az esetben, ha kifogyna a hajhab, használj helyette bátran borotvahabot! Kisebb mennyiség kell belőle, mint a hajhabból, a hatása azonban hasonló lesz. 

#10. Habos festék

Borotvahab és némi ételfesték keverékéből habos festék készíthető, amivel a gyerekek aztán kiválóan elszórakozhatnak órákon át. Vászonként szolgálhat például egy nagy darab sütőpapír, fólia vagy akár fürdőkád is. A borotvahab alapú festéket a móka végeztével könnyű lemosni és nem hagy maga után foltokat.

Még több hasznos házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top