nlc.hu
Otthon

Az operatív törzs szerint terheléses támadás miatt nem elérhető az időpontkérő weboldal

Terheléses támadásra hivatkozik az operatív törzs

Az oltási időpontfoglaló oldal péntek reggel óta elérhetetlen.

Terheléses támadás érte pénteken a koronavírus elleni védőoltásokhoz időpontfoglalást biztosító informatikai rendszert, ezért leállt a vakcinákra való jelentkezés lehetősége – állítja a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője pénteken, online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta, a támadás a receptfelírás rendszerét is érintette, amelynek helyreállítása már megtörtént. Az időpontfoglaláshoz szükséges alkalmazás működésének helyreállítása jelenleg is zajlik, azt soron kívül elvégzik, és erről haladéktalanul tájékoztatást adnak majd.

„A támadást felelőtlen emberek követték el” – fogalmazott, hozzátéve, ehhez hasonló támadások más országokban is előfordultak már.

Terheléses támadással magyarázza az operatív törzs, miért nem lehet időpontot foglalni oltásra

Az eeszt.gov.hu címen ez a látvány fogadja a felhasználókat reggel óta

Az nlc által megkérdezett, neve elhallgatását kérő informatikai szakértő szerint sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy az oldal amiatt vált elérhetetlenné, hogy egyszerre több ezren próbálnak időpontot foglalni az oltásra. 

További cikkeink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top