nlc.hu
Otthon

Egyéves lett a rekorder koraszülött

Egyéves lett a kisfiú, aki 34 dekásan született, és az orvosok nem láttak esélyt a túlélésére

Richard Scott William Hutchinson mindössze 21 hetesen és 2 naposan született, és ez annyira korai, hogy esélyt sem láttak a túlélésére. A fiú most lett egyéves, és jól van.

Richard Scott William Hutchinson a Guiness Rekordok Könyve szerint a legkorábban született koraszülött, aki életben maradt. Richard az előre jelzett dátumnál 131 nappal korábban látta meg a napvilágot. Annyira apró, mindössze 34 dekás volt, hogy elfért volna a szülei tenyerébenírja a Telex.

Richard Scott William Hutchinson a szülinapján (fotó: Guiness World Records)

Richard Scott William Hutchinson a szülinapján (fotó: Guiness World Records)

A minnesotai kórház orvosainak csapata előzetesen nulla százalékos esélyt látott a túlélésére. Tudták, hogy az első néhány hét lesz a legkritikusabb időszak. A kis Richard dolgát nehezítette az is, hogy a járványügyi korlátozások miatt a szülei nem maradhattak folyamatosan mellette a kórházban, és naponta ingázta Wisconsin államból Minneapolisba. A kisfiú végül hat hónapot töltött kórházban, és csak ezután térhetett haza.

Nem tudtam elhinni, hogy ez ugyanaz a kisfiú, aki olyan beteg volt, hogy attól tartottam, talán nem éli túl. Ugyanaz a kisfiú, aki egyszer elfért a tenyeremben, és akinek a bőre olyan áttetsző volt, hogy minden bordát és eret látni lehetett az apró testében. Nem tudtam megállni, hogy ne öleljem meg, és ne mondjam el neki, milyen büszke vagyok rá

– mondta Stacy Kern, Richard szülészorvosa. Richard június ötödikén ünnepelhette az első szülinapját, a családjával tortázott odahaza. A Hutchinson fiú a Guiness Rekordok Könyvéből azt a James Elgin Gillt szorította ki, aki 21 hét és 5 napos terhesség után született még 1987-ben. Az ő teljesítményét javítani ugyan nem, de megismételni tudta Frieda Mangold még 2010-ben.

Jöjjenek a könnyed témák nyárra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top