Otthon

Halála után is segített sorstársain a súlyosan beteg fiú, Dylan

Egy texasi család eladományozta elhunyt fiuk orvosi eszközeit hasonló sorsú betegeknek.

A texasi család San Antonióból utazott Chicagóba, hogy kézbesítse azokat az orvosi eszközöket és berendezéseket, amelyeket fiuk használt. Most több sorstárs veheti igénybe ezeket az életmentő szerkezeteket.

Halála után is segített sorstársain a súlyosan beteg fiú, Dylan

Halála után is segített sorstársain a súlyosan beteg fiú, Dylan. Fotó: Unsplash

Egy család több ezer dollárt költött fiuk élete során különféle orvosi felszerelésekre, amelyeket a fiú halála után rászoruló családoknak adományoztak el. 2021. májusában Itza Pantoja és férje, Adrian összepakolta azt a felszerelést, amelyet fia, Dylan használt, hogy javuljon életminősége, mielőtt 2019-ben, mindössze 16 évesen elhunyt. Az eszközöket egy jótékonysági szervezetnek adományozták el, amely otthonápolási szolgáltatást nyújt beteg embereknek.

Dylan még életében segíteni akart sorstársain, szerette volna, ha az eszközöket más kapná majd meg.

A fiú születésekor mérsékelt vízfejűséget állapítottak meg az orvosok, ami folyadék felgyülemlést okozott az agyában, valamint szívbetegséget is. 15 hónapos korában Dylan tüdeje összeomlott, szív megállt. Innentől kezdve egész hátralévő életében orvosi eszközökre szorult, például tolószékekre, oxigéngépre, járókeretre. A berendezések többségéért a családnak zsebből kellett fizetnie.

A fiú halála után a család az eszközök egy részét nem adta el, hanem környékbeli családoknak adományozta, a többit egy garázsba pakolta. Ekkor azonban kitört a járvány, és senki nem vett semmit. A család ezért döntött úgy, hogy ezeket is inkább elajándékozzák Dylan sorstársainak, akikkel mai napig tartják a kapcsolatot.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top