nlc.hu
Otthon

Rosie Somerville Tiktokker ruhái

A karantén alatt kezdett Disney-ruhákat varrni, TikTok-sztár lett

A 21 éves brit lány Disney hercegnők ikonikus ruháinak lélegzetelállító másolatait varrja meg, imádják érte a TikTokon.

A 21 éves Rosie Somerville már középiskolás korában megtanult varrni, azonban a pandémia miatt elrendelt karantén idején kezdett a korábbinál komolyabban foglalkozni ruhák készítésével. 

„Unatkoztam, és úgy döntöttem, hogy itt az idő kipróbálni valamit, amit még nem csináltam, és kívül esik a komfortzónámon” – mesélte a brit lány a Jam Press -nek. – “Amióta csak az eszemet tudom, bizonyos ruhák képei kint voltak a falamon. Mindig is követtem tervezőket az Instagramon, és figyeltem, milyen hihetetlen ruhákat készítenek.”

Rosie Somerville

Rosie Somerville (Fotó: Profimedia)

Elmondta: az élőszereplős Hamupipőke film báli ruhájának elkészítése nagy álma volt, azonban sokáig úgy érezte, elérhetetlen. “Sosem gondoltam, hogy képes lennék rá. A vesztegzár alatt azonban minden annyira furcsa volt. Úgy döntöttem, hogy most vagy soha, és ha megpróbálom, de nem megy, akkor úgy tehetek, mintha soha nem próbáltam volna. Ehelyett végül rájöttem, hogy ez az az út, amelyet egész életemben járni akartam.”

@_valentinemoon_

The petticoats are halfway done! I have run out of fishing wire but when more arrives I will be adding it to all of the flounces! ##disney ##cinderella

♬ Bibbidi-Bobbidi-Boo - From "Cinderella" - Verna Felton

Rosie azóta sorra készíti a Disney-hercegnők ruháinak másolatait, mégpedig költséghatékonyságot is szem előtt tartva. A kreációkhoz szükséges anyagokat igyekszik leárazásokon, minél olcsóbban beszerezni. Akadnak olyan ruhák, melyek egy nap alatt képes kivitelezni, más modelleken azonban akár egy hónapig is dolgozik. Az eddigi legbonyolultabb munkája a kék Hamupipőke ruha volt, melyhez összesen 220 méternyi ruhaanyagot használt fel.  Az alkotásairól TikTok-videókat készít, az oldalát mostanra közel 2 és fél millióan követik. 

„A nővérem tanácsára kezdtem használni a TikTokot, de sokáig halogattam, mire végre letöltöttem volna az alkalmazást. Megdöbbentem, amikor láttam, hogy a második bejegyzésemet 2 millióan nézték meg. Alig tudtam felfogni, hogy hány emberről van szó. Azt hiszem, az emberek menekülni akarnak az elől, ami a világban történik. És ha csak egyvalakinek mosolyt tudtam csalni az arcára, annak is nagyon örülök.”

A lány elmondta azt is, mindig is rajongott a Disney mesékért, melyek gyerekkora óta egyfajta menedéket jelentenek a számára és egyben jelentős hatással is voltak rá. „A karakterek formálták a személyiségemet, mert mindegyikükben láttam magamból valamit és inspiráltak, hogy azzá váljak, aki lenni akarok. Amikor ezeket a ruhákat készítem, nosztalgiát érzek. Sokan mondják, hogy azért követnek engem, mert a ruhák látványa emlékezteti őket azokra a mesefilmekre, amiket gyerekkorukben néztek.”

via 

Még töb TikTok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top