nlc.hu
Otthon

Eladó kastély a Keresztapából

Milliárdosok örülhetnek: eladó egy olasz kastély a Keresztapából

Egy lottónyeremény minimum kell hozzá.

Ha nagy rajongója vagy Francis Ford Coppola Keresztapa című sorozatának, a harmadik filmben látható kastély akár a tied is lehet – no persze nem ingyen.

A Szicíliában található 19. századi kastélyt 6 millió euróért (2 milliárd 200 millió forintért) árulják, három összefüggő épülettel, 22 szobával, nyolc fürdőszobával és saját parkkal. Ráadásul műalkotásokkal együtt. A mesebeli kastélyról készült fotók itt nézhetők meg.

Kastély Szíciliában a Keresztapából

Fotó: AFP

Az ARTnews szerint Agostino Pennisi di Floristella báró bányászmágnás Giuseppe Patricolo építészt bízta meg a kastély megtervezésével, és az emlékmű 1800-ban épült. Híressé vált akkor vált, amikor megjelent a Keresztapa-trilógia egyik jelenetében valamikor a 70-es években.

A 43 055 négyzetméteres épület túlélte az 1908-as nagy földrengést és a második világháború bombázásait, ami még inkább megerősíti történelmi értékét.

Az ingatlanon belül van egy privát kápolna, amelyet a híres olasz művész, Giuseppe Sciuti freskói díszítenek. A könyvmolyok és a képzésben részt vevő sommelierek számára egy nagy könyvtár és borospince is rendelkezésre áll.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top