nlc.hu
Otthon

Laborban készült oroszlánhús

Laborban készült oroszlánhús lehet a jövő étele

Hamarosan egzotikus állatok laborban termesztett húsai jelenhetnek meg angliai éttermekben.

A laboratóriumban előállított oroszlánhús, valamint más egzotikus húsok sora kerülhet forgalomba az Egyesült Királyságban, amelyek valójában nem állatokból származnak.

Nem csak oroszlánhúsról van szó, a Primeval Foods nevű élelmiszer-technológiai startup laborban növesztett tigris-, elefánt-, zsiráf- és zebrahúst tervez piacra dobni, ha a termékek átmennek az élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen.

A laboratóriumban előállított oroszlánhús mintacsomagolása

A laboratóriumban előállított oroszlánhús mintacsomagolása (Fotó: Primeval Foods)

A laboratóriumban növesztett hús lényege, hogy állatok levágása nélkül szövettenyészeteket hoznak létre, és így próbálják a természetes hús élményét lemásolni. A támogatói azzal érvelnek, hogy így nincs szükség haszonállatok leölésére, valamint jelentősen csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, a föld- és vízhasználat.

Yilmaz Bora, a Primeval Foods tulajdonosa, az Ace Ventures ügyvezető partnere azt reméli, hogy az egzotikusabb ételeken keresztül könnyebben meg lehet ismertetni az embereket a termesztett húsokkal. Úgy véli, az emberek nyitottak az újdonságokra, de a hagyományos fajok már nem alkalmasak az érdeklődés felkeltésére.

„Túl kell lépni a jelenlegi marha-, csirke- és sertéshúsos ételeken, de úgy, hogy mindez ne a természet rovására történjen” – mondta, és hozzátette, hogy a következő hónapokban Londonban nyilvános kóstolókat tartanak majd az egzotikus laborhúsokkal.

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top