nlc.hu
Otthon
Fél kilós koraszülött baba

Hazaengedték a kórházból a fél kilóval született koraszülött babát

Többszörös csoda, hogy életben van a tavaly júniusban, fél kilósan világra jött koraszülött kislány, akit 70 nap kórházi kezelés után engedtek haza.
Súlyos: Akadozik a gyermek intenzíves ellátás a szolnoki kórházan

Elsie ma már 10 hónapos, és szépen fejlődik, de amikor világra jött, súlya a fél kilót sem érte el.

Édesanyja, Katie terhessége már a kezdetektől fogva nagyon nehéz volt, hematóma alakult ki nála, ami rendszeres vérzést okozott. Az orvosok azt mondták a nőnek és párjának, Robnak, hogy a kislánynak 25 százalék esélye van a túlélésre.

A kétség és a bizonytalanság óriási súlya alatt teltek a mindennapjaik, és aztán a terhesség 23. hetében beindult a szülés, amit tovább bonyolított, hogy levált a méhlepény. Elsie tavaly júniusban jött világra a manchesteri Royal Oldham kórházban, és azonnal gépekre kellett kapcsolni, hogy életben maradjon.

Szülei visszaemlékezése szerint a baba tenyere akkora volt, mint egy felnőtt egyetlen körme, és szinte áttetsző volt a bőre. A pár imádkozott és reményekedett, amíg babájuk az inkubátorban harcolt az életéért.

A koraszülött baba 70 napig volt kórházban, míg végül tavaly októberben hazaengedték. Csoda, hogy életben van, a szülők pedig elmondhatatlanul hálásak az egészségügyi dolgozóknak, hogy megmentették a kislányuk életét.

Elsie Nagy-Britannia legkisebb korababái között van. Korábban beszámoltunk a kis Sophie-Rose-ról, aki alig haladta meg a fél kilót, mikor 24 hetesen a világra jött.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/ Hush Naidoo Jade Photography)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top