nlc.hu
Otthon

Tüntesd el a karcolásokat az üvegről

Tüntesd el a karcolásokat az üvegről és a fa felületekről ezzel az egyszerű trükkel!

Egyszerű, gyors és praktikus trükköt hoztunk a probléma megoldására.

Ha nem túl mély az üvegen lévő karcolás, akkor az a Lifehacker szakértői szerint könnyedén tudod orvosolni a problémát.

Kend le átlátszó körömlakkal

Csak vigyél fel egy vékony réteg átlátszó körömlakkot az ablak összekarcolódott felületére, majd várj egy órát. Miután a lakk megszáradt, enyhén nedvesíts be egy ruhát körömlakklemosóval, és töröld le a maradék körömlakkot a karcoláson kívül eső részről.

Dörzsöld be fogkrémmel

Először tisztítsd meg a karcos felültetet, majd hagyd megszáradni. Ezután tegyél egy kevés hagyományos fogkrémet egy enyhén benedvesített rongyra, és enyhe nyomást alkalmazva körkörös mozdulatokkal dörzsöld be vele a javítandó területet. Végül töröld le a fogkrémet.

Karcolás eltüntetése az üvegrőlMenj át rajta acélgyapottal

Bár az acélgyapot inkább a karcolások okozójának, mint eltüntetőjének tűnik, megfelelő finomság esetén mégis alkalmas lehet a célra. Csak ügyelj rá, hogy egy tiszta és új darabot válassz, mert különben csak ronthatsz vele a helyzeten.

Az üveg mellett a fa is könnyen karcolódik. Megoldás: dió

Konyhakéssel, kulcscsomóval, de bármivel, aminek éle van, egy pillanat alatt csúnya karcolás ejthető a gyönyörű fabútoron.

A nem túl világos, nem is sötét, barna színű fabútor kisebb karcolásainak eltüntetésében nagyon jól beválik a dió.

  • tisztítsd meg alaposan az asztalt a szennyeződésektől a szokásos szerekkel, majd várd meg, hogy a felület teljesen megszáradjon.
  • a dióbelet gyengéden húzd végig néhányszor a fafelület sérülésén addig, kicsit odanyomva, amíg az olajos massza ki nem tölti a sérülést. 
  • ha felvitted a diót a felületre, ujjaddal egyengesd el. A kezed melege segít abban, hogy a dió olaja a fába szívódjon, így helyreállítva a sérült részt. 

Mélyebb karcolásra szokták javasolni a fával azonos színű zsírkrétát, mellyel azonos módon kell eljárni, mint a dióval.

A fafelületek másik nagy ellensége a karcok mellett a víz, melynek már egy-két cseppje nyomokat hagy a bútoron.

A vízcseppekkel vaj vagy majonéz, valamint cigarettahamu keverékével is elbánhatsz. A krémszerű keveréket vidd fel a tisztítandó felületre, majd nedves ruhával töröld át.

(Forrás: itt és itt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top