nlc.hu
Otthon

A villanyszerelő titkos románca miatt volt áramszünet

A villanyszerelő titkos románca miatt volt folyton áramszünet a faluban

Titokban akarta tartani a kapcsolatát a villanyszerelő, ezért amikor találkozott a szerelmével, esténként az egész faluban áramszünetet csinált.
Szerelmespár sziluettje a naplementében

Az indiai Ganeshpur falujában heteken át gyakran előfordult néhány óráig tartó áramszünet. Az áramszolgáltató semmilyen hibát nem talált, ám az áramkimaradások nem szűntek meg.

A helyiek viszont észrevették, hogy mindig sötétedés után megy el az áram, ezért gyanút fogtak, és nyomozásba kezdtek. Az egyik áramszünet idején a falu néhány lakója felkerekedett, és átfésülték a községet. Amikor az iskola udvarához jutottak, egy szerelmespárra bukkantak, akik igyekeztek titokban tartani a kapcsolatukat.

Kiderült, hogy a férfi villanyszerelő, és minden találkozásuk alkalmával, éjszakánként két-három órára kikapcsolta az áramot a faluban, hogy az emberek ne lássák őket.

Állítólag a férfit ezután durva büntetéssel sújtották: megverték, tonzúrát kapott, és végigvonultatták a falu utcáin.

A szerelmeseknek viszont ezután nem kell bujkálniuk, ugyanis a falu vénei házasságra kényszerítették őket. Az esküvő attól is megmentette a villanyszerelőt, hogy vádat emeljenek ellene a szándékos áramszünetek miatt. Mégsem aludhat nyugodtan, mert a helyi rendőrtiszt azt mondta, hogy tudomásukra jutott az eset, és amint kapnak egy panaszt, intézkedni fognak.

Nem csak egy szerelmes villanyszerelő miatt lehet különös oka az áramszünetnek, Zala megyében a hódok miatt nem volt villany,  és a rendszeres balatoni áramkimaradások mögött is egészen banális ok állt. 

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Travis Grossen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top