nlc.hu
Otthon

Iskolabusz kutyáknak

Imádjuk: “iskolabusz” szállítja Alaszkában a kutyákat a kutyasuliba

A kutyákat becsatolják az ülésekbe, majd a természeti helyszínekre viszik, ahol futhatnak, játszhatnak és szocializálódhatnak egymással.

Elkezdődött a tanév, a gyerekek buszra szállnak – legalábbis Amerikában. De nem ők az egyetlenek. Az alaszkai Skagwayben egy fehér kisbusz felveszi a kölyköket, és elviszi őket a saját „iskolájukba”.

Ez a Mo Mountain Mutts, egy kutyakiképző és sétáló szolgáltatás, amelyet egy férj és feleség, Mo és Lee Thompson üzemeltet. A kutyákat becsatolják az ülésekbe, majd a természeti helyszínekre viszik, ahol futhatnak, játszhatnak és szocializálódhatnak egymással.

A kutyákat, más néven ügyfeleket, felszedik otthonukból, és a pórázon keresztül rögzítik az üléshez. Miután kiértek az útra, csak néhány mérföldet vezetnek, körülbelül 25 mérföld per órás sebességgel. Nem minden kutya jogosult ezekre a túrákra; rendelkezniük kell egy alapszintű képzéssel, tudniuk kell maradni, és a megbízhatóan kell hallgatniuk a visszahívásra.

A kutyabusz elvarázsolja az internetet, különösen a TikTokon. Aki szépen ül, természetesen jutalmat is kap. Legalább nem egyedül buszoznak, mint ez a kalandvágyó kutya.

 

kutya iskolabusz

Fotó: Instagram Mo

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top