nlc.hu
Otthon

Óriási varánusz próbált bejutni egy floridai otthonba

Hatalmas varánusz próbált bejutni egy floridai család otthonába

Az állat kitartóan próbálta átfúrni magát karmaival a szúnyoghálón.

Hátborzongató pillanatokat élt át Frank Crowder, akinek szeme láttára próbált betörni az otthonába egy gigászi varánusz – számolt be az Index.

Varánusz álldogál a füvön.

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az incidens az Orlandóhoz közeli Apopkában történt. A bejárati ajtó előtt ácsorgó hüllő a férfi szerint olyan volt, mint Godzilla, aki kitartóan próbálta átfúrni magát a karmaival a hálón. Frank édesanyja a videót Facebookra is feltöltötte, ahol az embereket is megdöbbentették a látottak.

A floridai vadvédelmi bizottság később kiadott egy nyilatkozatot, amiben közölték, hogy a kilenc varánuszfajta egyike sem őshonos náluk, azonban ezek az állatok közkedvelt házi kedvencek, akiket gyakran engednek szabadon azután, hogy a gazdáik megunják őket.

Ilyen háziállatként tartott varánusz Rex is, akiről korábban írtunk. A 40 kilós és kétméteres varánusz egy négytagú családdal él Angliában, a Hampshire-beli Andoverben. Gazdája Matt hetente körülbelül 15 fontot költ Rex étrendjére, amely patkányokból, nyulakból, tengerimalacokból és csirkékből áll, ezeket egy külön fagyasztóban tárolják.

Magyarországon ennek a veszélye nem igazán fenyeget, de, amennyiben bármikor is találkozunk egy varánusszal, a szakember azt javasolják, hogy ne ijedjünk meg, de ne is nyúljunk hozzá. Ezek az állatok ugyanis jellemzően félénkek és csak akkor támadnak, ha úgy érzik, sarokba lettel szorítva. Amennyiben az állat mégis megharapna minket, egyből forduljunk orvoshoz. A varánusz ugyanis rendelkezik méreggel, és bár az a szakértők szerint az emberre nézve nem végzetes, a lehetséges fertőzések miatt fontos, hogy minél hamarabb megfelelő kezelést kapjunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top