nlc.hu
Otthon

40 éve csak vízen él a vietnámi nő

40 éve csak vízen él a vietnami nő

Nem eszik és kizárólag vizet iszik egy 63 éves vietnámi nő, és még ma is csúcsformában van.

A 63 éves Ngon asszony Vietnám Long An provinciájában lakik, és negyven évvel ezelőtt választott magának egy szokatlan diétát, ami mellett máig kitart. A diéta lényege, hogy semmit nem eszik, és kizárólag vizet iszik, de a szükséges tápanyagok végett a vízbe tesz néhány gramm sót és cukrot, és még nyom bele némi citromlevet. Állítása szerint ez minden tápanyag, amit bevisz a szervezetébe – írja az odditycentral.com.

Ngon asszony

Ngon asszony csúcsformában (Fotó: odditycentral.com)

Ngon asszony fantasztikus formában van, rengeteget jógázik, és olyan jógapozitúrákba tudja vágni magát, ami még a nála jóval fiatalabbak számára is komoly próbatételt jelent. Úgy érzi, az étrendje olyan a számára, mint fának az esővíz: ez élteti őt és ez adja neki az energiát. 21 éves koráig normálisan evett, de ekkor komolyabb egészségügyi problémái lettek, rendszeresen lett rosszul és sokat hányt. Vérbetegséget állapítottak meg nála, viszont a gyógyszerek nem segítettek rajta. Egy orvostól kapta a tippet, hogy kísérletképpen álljon át erre a víz alapú táplálkozásra, és azt tanácsolta, hogy némi gyümölcslevet facsarhat a vízbe, de mást ne tegyen bele, és talán ennek segítségével meggyógyulhat. Ngon asszonyt az orvos megkérte, hogy semmiképp se mondja el a nevét másoknak, mert a módszerének nincs tudományos alapja, és csak kritikákat kapna ezért. Azóta az említett orvos már meghalt, de Ngon asszony szerint ő az élő bizonyítéka annak, hogy a módszere működik. Ugyanakkor nem ajánlaná ezt az étrendet mindenkinek, ugyanis tisztában van azzal, hogy vannak, akiknek ez veszélyes lehet. Ő inkább csodának tartja, hogy nála működött, és a vallásának, a hitének tudja be a sikerét. A családja annak idején nagyon tiltakozott ellene, attól féltek, hogy halálra fogja éheztetni magát, ő azonban meggyőzte őket, hogy nem akar véget vetni az életének. Miután látták, hogy az egészsége is rendbe jött és jó formában maradt, nem piszkálták többé. Egy hátrányát azért ő is elismeri a sajátos étrendjének: meglehetősen unalmas, és ezen az se segít sokat, ha időnként más gyümölcsök levéből is csepegtet a vizébe. A legnagyobb gasztromámort számára az jelenti, amikor bevesz egy kockacukrot a szájába, és vizet iszik rá, hogy a szájában olvadhasson meg. Hiába, neki is kellenek a bűnös élvezetek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top