nlc.hu
Otthon

Kiadó a Szellemirtók ikonikus háza

Idén halloweenkor te is beköltözhetsz a Szellemirtók ikonikus házába

Néhány napra megnyitja kapuit a Szellemírtók díszletével berendezett ingatlan, ami a rajongónak igazi felhívás lesz keringőre.

A Szellemirtókat Amerikában 1984. június 8-án, Magyarországon az első szinkronnal 1989. július 13-án mutatták be a mozikban a filmet, két szinkronos változat is készült belőle.

Szellemírtók ház

A szereplők még 1984-ből. (Fotó: Columbia Pictures/Archive Photos/Getty Images)

1984-es premierje után a Szellemirtók hatalmas siker lett, mind a nézők, mind a kritika pozitívan fogadta. Két Oscar-díjra is jelölték, a legjobb vizuális effekt és a legjobb zene kategóriában, de egyiket sem nyerte meg. Az Amerikai Filmakadémia listáján 28. lett a 100 év száz legjobb komédiája között.

A szellemirók ikonikus épülete

A ikonikus ház végre kitárja kapuit. (Fotó: Roy Rochlin/Getty Images)

Bár a Szellemirtókat 1984-ben New Yorkban forgatták, ez a tény nem akadályoztatott meg egy rajongót abban, hogy újjáépítse a legendás főhadiszállást Portlandben, Oregonban. A tulajdonos ráadásul most, novemberben, Halloween környékén meg is nyitja az állomás ajtajait a vendégek előtt.

A szellemirók ikonikus épülete

Te megnéznéd? (Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images)

Amikor a múlt újjáéled

Az 1900-as években épült, tűzoltóállomáson kialakított, két hálószobás, háromszintes házat az eredeti film valósághű elemeivel rendezték be. Valóban minden úgy néz ki, mint az 1984-ben forgatott Szellemirtók című filmben, a tulajdonosok pedig még arra is odafigyeltek, hogy pontos mását készítsék el például Janine asztalának és a Szellemirtók öltözékének.

A Vacasán elérhető szállás október 28. és 31. között várja a vendégeket, a foglalások pedig október 21-én, 13:00 órakor indultak. Egy éjszaka 20 dollártól (kb. 8100 forint) foglalható.

2020-ban került mozikba a retró klasszikus Szellemirtók folytatása, a Szellemirtók: Az örökség, amelyben az eredeti szereplők nagy része is látható volt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top