nlc.hu
Otthon

5 játék, ami akár balesetet is okozhat

5 játék, amit egy sürgősségi orvos biztos nem venne meg a gyerekének

A nagy karácsonyi készülődés kapcsán egy sürgősségi orvos is megszólalt, aki elmondta, hogy mik lennének azok a játékok, amiket biztos nem venne meg a gyerekének.

Nyakunkon a karácsony, a legtöbben pedig még azt sem tudjuk, hogy milyen ajándékkal lepjük meg a szeretteinket. A gyerekek esetében azt elsőre azt hihetnénk, hogy egy fokkal könnyebb a dolgunk, hiszen évente rengeteg új játékkal „örvendeztetnek” meg minket, ám még így is előfordulhat, hogy a bőség zavarában már szinte azt sem tudjuk, hogy mihez nyúljunk. A játékok tárháza szinte végtelen, egy anyukának most talán mégis sikerült lerövidítenie a listát. 

Meghan ezeket a játékokat nem javasolná a gyerekeknek

Meghan ezeket a játékokat nem javasolná a gyerekeknek (Fotó: TikTok)

Dr. Meghan Martin sürgősségi orvosként dolgozik, “egy másik műszakban” viszont négygyerekes anyaként áll helyt a mindennapokban. A TikTokon előszeretettel osztja meg a gyermekeivel kapcsolatos történeteit, tapasztalatait. Nemrég például arról beszélt, hogy igenis vannak gyerekjátékok, amik veszélyt jelenthetnek a kicsikre, sőt, vannak darabok, amiket ő maga egészen biztos nem adna a gyerekei kezébe se szenteste, se később. 

@beachgem10 @Beachgem10 I talked about the Top 5 things that land kids in the ER, but this is the list of runners up #top5 #emergency #christmas #kids #parents ♬ Christmas Is Coming - DM Production

Véleménye szerint ezeket a játékokat érdemes elkerülni: 

  • Gombelemeket tartalmazó játékok

Meghan úgy véli, ezeket a játékokat érdemes elkerülni, főleg mert az olcsó csavarok bármikor fellazulhatnak. Hozzátette, a gombelemek azért veszélyesek, mert szó szerint megölhetik a gyerekeket. 

  • Vízgyöngyök

A vízgyöngyöket érzékszervi játékként árulják, de a kisebb gyerekek könnyen lenyelhetik őket. A gyöngyök ezáltal megnőhetnek és bélelzáródást is okozhatnak

– mondta a videóban, amiben kitért arra is, hogy a gyöngyöcskék nemcsak a gyerekekre, de az állatokra is veszélyesek lehetnek. 

  • Elektromos roller

A sürgősségis orvos szerint az elektromos rollerrel a gyerekek általában túl gyorsan mennek, ami komoly sérülésekhez is vezethet. 

  • Segway 

Ugyanez vonatkozik a két kerékkel rendelkező deszkára. Tapasztalatai alapján karácsony után minden évben megszaporodnak az eszközhöz kapcsolódó sérülések. 

  • Trambulinok

Utálom a trambulinokat. Az ortopédiai csapat sürgősségi osztályát tartják el.

Meghan azt mondja, hogy nem számít, milyen trambulinról van szó, a legtöbb sérülést ez okozza. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top