nlc.hu
Otthon

Házi szőnyegtisztító, ami minden foltot kiszed

Így szedd ki a macskapisit vagy a vörösborfoltot a szőnyegből pofonegyszerűen

Ez a trükk minden szaggal és folttal működik, ráadásul egyszerű, gyors és nem kerül súlyos ezrekbe sem. Ha nagytakarítást tervezel a hétégére, jól fog jönni!
Porszívó

A szőnyeg a lakás egyik kritikus pontja. Sok behatás éri, és bár az ember igyekszik átporszívózni hetente akár többször is, ez azért mégsem olyan alapos tisztítás, ami egy makacsabb szennyeződéssel elbírna. Külön ezért egy mélytisztító gépet tartani luxus, és az is igaz, hogy a tisztítóba elvinni is macerával jár. Persze lehet kapni a boltokban nagyon jól használható szőnyegtisztító termékeket, de most egy házi változatot hoztunk.

Ennek három fő tulajdonsága van: egyszerű, gyorsan kikeverhető és pénztárcabarát. Na jó, az sem hátrány, hogy nem káros az egészségre, főleg, ha kisgyerek vagy kisállat van a lakásban.

A keverékhez kelleni fog: fél csésze melegvíz, negyed csésze ecet, két evőkanál só, és tetszés szerint négy csepp illóolaj. Ez utóbbi elhagyható, de ha szereted a friss illatot a lakásban, jól jöhet. Az ecet szagtalanít és fertőtlenít, a só pedig a legmélyebb szennyeződést is segít feloldani.

Töltsd a keveréket egy szórófejes flakonba és fújd be vele a szőnyeget. Oda, ahol foltos – például mert odapisilt korábban a macska vagy kiborult a vörösbor – ne sajnáld! Hagyd állni 5-10 percig, és egy törölközővel vagy mikroszálas kendővel itasd fel a felesleget. Ha kell, ismételd meg néhányszor a folyamatot, ha pedig vizuális típus vagy, itt a róla készült videó is.

@mama_mila_ Say goodbye to stains on your carpets 👋 this mix works on both old and new stains and leaves your carpets and rugs smelling great ♥️ will you try this one? #cleaninghacks #stainremover #hometips #mamamilastips ♬ Call Me Maybe x Whitney Houston by DARCY STOKES - darcy stokes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top