nlc.hu
Otthon

A te mosógépeden is van egy rejtett gomb, ami nagy dolgokra képes

A te mosógépeden is van egy rejtett gomb, ami nagy dolgokra képes

Fogadjunk, hogy egész idáig te sem tudtál a mosógép rejtett gombjának létezéséről!
A te mosógépeden is van egy rejtett gomb, ami nagy dolgokra képes

Veled is előfordult már, hogy miután elindítottad a mosást, a kezed ügyébe akadt még egy fehér/színes ruhadarab, amit – ahelyett, hogy végigszenvedted volna a leállítás, ajtó kinyit, ajtó becsuk, újraindítás sorozatot – inkább szentségelve a szennyeskosárba ejtettél azzal, hogy „majd legközelebb?” Vagy volt olyan, hogy egy hirtelen áramszünet miatt leállt a mosógép, te pedig bizonytalan ideig azon etted magad, hogy tuti be fognak penészedni a ruháid, mert nem tudod kinyitni a gép ajtaját?

Lássuk be: kevés frusztrálóbb dolog létezik annál, mint hosszú – egyébként végeláthatatlannak tűnő – percekig tipródni a mosógép ajtaja előtt arra a bizonyos kattanásra várva, míg a mágnes végre elenged, és beteheted, kiveheted, átrakhatod, újraindíthatod azt, amit annyira szeretnél. Erre a problémára hozott most megoldást egy New York-i takarítóguru, Jeeves, aki a Clean Freakz elnevezésű Tiktok-oldalán leleplezte az automata mosógépek eddig féltve őrzött titkát. Éspedig, hogy létezik egy rejtett gomb, aminek segítségével – gyakorlatilag bármikor – idő előtt leállíthatjuk az épp futó programot, és felpattinthatjuk a gép ajtaját.

Íme, a videó, amiből kiderült, hol kell keresni a gombot:

@jeeves_ny You should know that there is a secret latch on your washing machine that will allow you to open the door at any time. This will also immediately end the wash cycle if it is running. I hope @Jackson’s  Twitter sees this To access it, open the bottom left lid and look for a small ring at the top corner. Grab a small tool and slide it from right to left. This is quite literally a string that opens the door. Oh and you should be emptying out the circular filter every few months too 😉 This should only be used in case of emergency or if your machine is malfunctioning and won’t release the door. For example, you loose power and do not want your clothing to get moldy. Your clothing will likely be very wet so I recommend running a drain and spin cycle to extract the water. I hope this helps #laundry #washingmachine #laundryhack #cleaning #cleaninghack #washingmachinehack #didyouknow #explained #laundrytips #drycleaner #secret #howto ♬ original sound - clean freakz

A szakértő a videóban egyébként elmondja azt is, ezt a rejtett gombot csak végszükség esetén javasolja, és csak abban az esetben, ha felkészültél rá, hogy a gépben épp benne lévő víz a padlón köt majd ki.

És bár a rejtett gomb létezése a többségnek tényleg új – és amúgy hasznos – információnak bizonyult, akadtak, akik nem annyira. „Csak mondom, hogy nem minden mosógépen van ilyen »titokzatos« gomb. Kérdezd meg, honnan tudom!” – írta a videó alatt az egyik hozzászóló, mire egy másik azzal válaszolt, hogy: „Én is mindenhol kerestem már az enyémen. De nekünk olyan típus van, amibe se szűrőt, se titkos gombot nem építettek be.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top