7 mutatós és strapabíró növény, aminek a magját most vesd el

M. N. | 2024. Április 20.
Még nincs késő elvetni a magokat, ha szeretnél színpompás növényekben gyönyörködni a balkonon vagy a kertben a nyári hónapokban.

Az előnevelt virágpalánták ültetése mellett érdemes magvetésben is gondolkodnod, ha színpompás virágdíszbe szeretnéd borítani a balkont vagy a kertedet. Az alábbi galériában olyan növényeket mutatunk, melyek magról nevelhetők, ugyanakkor nem különösebben kényesek és nyáron akár hónapokon át ontják majd a virágokat.

Kaliforniai kakukkmák

A kaliforniai kakukkmák narancsszínű virágaival ragyogja be a kerted, de virágládában is mutatós. Rendkívül könnyen termeszthető, és a méhek is szeretik. Júniustól egészen augusztusig virágzik. (Fotó: Getty Images)

Vízitorma

A vízitorma nem csak mutatós, de hasznos növény is. Imádják a méhek, ha pedig a zöldségeskertbe veted, elcsábíta a pillangókat a káposztától és a levéltetveket a babtól. Júniustól szeptemberig nyílik. (Fotó: Getty Images)

Szagos bükköny

A szagos bükkönyt bájos virágai mellett illatáért is érdemes termeszteni. Nevelheted cserépben vagy földben, sőt rácsra is felfuttathatod. Júniustól októberig virágzik. (Fotó: Getty Images)

Hajnalka

A hajnalka a legkevésbé sem kényes, ám annál látványosabb kúszónövény, mely gyorsan fejlődik és bármilyen fekvésű balkonra vagy kerítésre ideális lehet. Július-augusztusban virágzik. (Fotó: Getty Images)

Borzaskata

A borzaskata kék és fehér virágai és levelei egyaránt mutatósak. A beporzó rovarok pedig valósággal rajonganak értük. Júliustól szeptemberig nyílik. (Fotó: Getty Images)

Pillangóvirág

A rózsaszín, fehér, lila vagy akár narancssárga pillangóvirágok pompás színfoltjai lehetnek a kertnek és a beporzók is imádják őket. Júliustól egészen októberig ontják a virágokat. (Fotó: Getty Images)

Búzavirág

A réti virágként ismert búzavirág a kertekben is jól mutat. A kék változat mellett fehér, rózsaszín és piros variációi is léteznek. Nagyszerű táplálékforrást jelentenek a méhek és más beporzók számára, ősszel pedig táplálékot adnak a madaraknak.(Fotó: Getty Images)

via

Exit mobile version