nlc.hu
Otthon
Ne locsold túl a növényeid

Ezzel a trükkel megelőzheted, hogy túlöntözd a szobanövényeid

A te szobanövényeid is rendszeresen válnak túlöntözés áldozatává? Ezzel az egyszerű, viszont annál hasznosabb trükkel megakadályozhatod, hogy túlzásokba ess.

A szobanövényeknek legalább annyit árthat a túlzásba vitt locsolás, mint az, ha nem kapnak elegendő vizet. A túlöntözés hatására ugyanis a növények gyökere elrothadhat, a levelei pedig ilyenkor felpuhulnak, megsárgulnak és/vagy hullani kezdenek.

Bár minden növénynek más a vízigénye, azonban létezik egy olyan általánosan alkalmazható trükk, amivel a legtöbb növény túllocsolása elkerülhető.  

Szobanövények

Fotó: Getty Images

A módszer lényege, hogy ahelyett, hogy kannából öntöznéd meg a szobanövényt, a vízigényétől függően hetente, kéthetente tegyél a tövébe két nagy vagy több kisebb jégkockát. Ezzel megelőzheted, hogy túl nagy mennyiségű vizet zúdíts a növényre, és azt is, hogy a víz túl gyorsan átfolyjon a növény talaján, és felgyűljön az alátétben vagy a kaspóban. Míg ugyanis a jégkockák elolvadnak, a gyökereknek és a talajnak elegendő ideje van arra, hogy fokozatosan felszívja a szükséges nedvességet

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top