Shine

10 szett, amiben Meghan Markle-t többé nem láthatjuk

Divatszempontból elég sok lemondással tud járni, ha valaki hercegnévé válik. Meghan Markle ezt holnaptól a saját bőrén tapasztalja meg, ő ugyanis eddig kifejezetten szeretett olyan cuccokban mutatkozni, amelyek a brit királyi családnál szóba sem jöhetnek.

Ha felcsendülnek az esküvői harangok, Meghan Markle számára valóban teljesen új élet kezdődik hercege oldalán. Egy királyi családba belecsöppenni azonban nem fenékig tejfel: ezentúl minden lépését árgus szemek fogják figyelni, és kétszer meg kell gondolnia még azt is, milyen ruhához milyen kiegészítőt választ, ha kiteszi a lábát a kastélya ajtaján. Ez a tíz outfit például jó eséllyel nem fog szerepelni az udvar ajánlásai között.

1. Miniruhák, miniszoknyák

A leendő hercegnének ezentúl nem illik majd rövidke szoknyákban és ruhákban mutatkoznia, az öltözködési előírások szerint a ruhák hossza akkor megfelelő, ha a térdet takarják. Így Meghan kénytelen lesz leselejtezni egy sor designercuccát, ha jobban meg akar felelni a királyi család szabályainak.

Meghan Markle 2012-ben a L’Oreal Paris és a New Era Cap rendezvényén (Fotó: WireImage)

2. Sortok

A rövidnacikkal ugyanaz a helyzet, mint a miniszoknyákkal: hivatalos alkalmakra felejtősek, ezentúl Meghan sortban csak otthon mutatkozhat majd, hiába áll remekül vékony lábain.

Meghan Markle egy Los Angeles-i rendezvényen 2016-ban (Fotó: Getty Images)

3. Crop topok

Mióta divat lett hasvillantó felsőt viselni, Meghan Markle-t is többször lehetett látni különféle eseményeken crop topos szerelésekben. Persze mindez a lánykérés előtti életében volt, a haspólóknak bizony nincs helyük egy hercegnő gardróbjában.

Meghan Markle a Peter Som divatbemutatón 2014-ben (Fotó: Getty Images)

4. Teljesen fekete ruha

Bár ezentúl minden utazásakor el kell csomagolnia egy fekete szettet, teljesen fekete szerelésben jó eséllyel nem fogjuk látni ok nélkül. Azt ugyanis a királyi család tagjai kizárólag akkor viselhetnek, ha a családban haláleset történik (igaz, akkor viszont kötelező is nekik, legyenek bárhol a világon). Ezért nem láthattuk például Katalin hercegnét sem fekete estélyiben a BAFTA-gálán, hiába volt az a dress code a #meetoo mozgalom miatt.

Meghan Markle fekete miniruhában – több okból is tiltólistás a szett (Fotó: WireImage)

5. Mélyen dekoltált ruhák, felsők

Nem lenne sok értelme a miniszoknya tiltásának, ha a felsőrész köldökig kivágott lenne, így hát az is tiltólistás. Nem illik túlzottan kihívó, az erkölcsösséget és a jó ízlést nagy ívben kerülő öltözéket viselni, így például a szexi ezüstszínű koktélruháját sem fogja még egyszer viselni, annyi szent.

Meghan Markle egy New York-i rendezvényen, 2015-ben (Fotó: Getty Images)

6. Áttetsző ruhák

Merész ruhaválasztás volt Meghan részéről, hogy a Harry herceggel történt eljegyzésükről készült hivatalos portréfotózáson olyan ruhát viselt, amelynek anyaga áttetsző volt. Bár a Ralph & Russo couture ruha lélegzetelállítóan gyönyörű volt, és bizony halandó szemmel még sokadszori pillantásra sincs rajta semmi kihívó, a hivatalos öltözködési előírásoknak nem felelt meg. Kérdés, az esküvő után megtartja-e merészségét ruhatára kialakításához.

Meghan Markle és Harry herceg hivatalos eljegyzési fotója – 2017. december 21. (Fotó: Profimedia)

7. Tote táskák

Az öltözködési előírások nemcsak a ruhákra, de a kiegészítőkre nézve is szigorúak. Méretes kézitáskákat például nem illik egy királyi méltóságnak cipelnie, csini barna malaclopóját így hivatalos alkalmakkor biztosan otthon hagyja ezután. Helyettük maradnak a pici clutchok és ékszertáskák, amelyekkel roppant praktikus módon nemcsak a kellemetlen kézfogásokat tudja elkerülni, de Diana hercegnő trükkjét is alkalmazhatja: autóból kiszálláskor eltakarhatja dekoltázsát a paparazzók elől.

Meghan Markle 2017-ben az Invictus Games-en Torontóban (Fotó: WireImage)

8. Crossbody táskák

Nem csak tote táskáit nem illik majd magával vinnie, a divatos crossbody, vagyis a testen átvethető típusok sem összeegyeztethetőek a szabályokkal, bármilyen kicsikék és sikkesek is. A rebellis menyasszony egyébként még ez év februárjában sem átallotta így viselni táskáját hivatalos eseményen – így, ki tudja, talán ő lesz az, aki a 21. századhoz igazítja a királyi család etikettrendszerét.

Meghan Markle 2018 februárjában Edinburgh-ban (Fotó: Profimedia)

9. Szakadt farmer

Az ominózus alkalomkor, mikor először felvállalták ország-világ előtt a kapcsolatukat Harry herceggel, Meghannek még jó eséllyel fogalma sem volt róla, micsoda szigorú szabályok vonatkoznak majd öltözködésére. Ha így lett volna, sanszos, hogy nem egy szakadt térdű farmert vesz fel, azt ugyanis még a casual öltözködést engedélyező hivatalos eseményekre sem illik viselnie a királyi család tagjainak.

Meghan Markle és Harry herceg Torontóban, 2017-ben (Fotó: WireImage)

10. Nagykabát

Nem arról van szó, hogy szegény Meghannek meg kell majd fagynia a cudar angliai télben, de való igaz, hogy kabát helyett érdemes lesz a praktikusabb kabátruhát választania öltözékül. A királyi család nőtagjainak ugyanis nem illik a kabáttal bajlódniuk, ha valahová bemennek, így vagy magukon hagyják, vagy pedig praktikusabb ruhát viselnek – hacsak nem akarnak megsülni. Katalin hercegné e téren elsőrangú segítség lesz majd, ő ugyanis imádja ezeket az öltözékeket.

Meghan Markle hivatalos látogatáson Nottinghamben, 2017-ben (Fotó: WireImage)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top