Katalin és Meghan hercegné filléres divattrükkjei

A brit királyi család nőtagjai már könyvet is írhatnának a témáról, oly sok filléres divattrükk van a tarsolyukban.

Kész rémálom a kamerák kereszttüzében divatbakit ejteni, pláne, ha valaki a brit királyi család tagja, és minden mozdulatát ezernyi szempár követi. Egy fellibbenő szoknya fotója örökre ott marad a képtárakban, miközben éppen ők azok, akiket egy halom etikett és protokolláris szabály is gúzsba köt. Nem könnyű hercegnének lenni a 21. században, az előkelő cím birtokosai ezért egy halom trükköt és fortélyt ismernek, miként tudják megjelenésüket – szinte – minden körülmények között kifogástalannak megtartani.

Szilikontalpú harisnyák

Katalin hercegné és Meghan hercegné is szívesen visel olyan spéci nejlonharisnyát, amelynek talprészén szilikoncsíkok találhatók, hogy ne lépjenek ki magas sarkú cipőikből. A láthatatlan rátétek plusztapadást adnak, miközben nem gyűrődnek bele fájdalmas módon a cipellőkbe, mint a trükk olcsóbb változatánál, a szilikon talpbetéteknél. Katalin hercegné állítólag a John Louis áruház harisnyáira esküszik, azokat ugyanis nemcsak szilikoncsíkokkal látják el, de kellőképp természetes színűek is.

Megnézem
Összes kép (4)

Kalaptartó hajfésűk

Arisztokrata körökben az alkalmi öltözékek természetes kiegészítőinek számítanak a kalapok, amelyekhez az angolokat különlegesen intenzív érzések fűzik – gondoljunk csak az ascoti derbik látványos kalapcsodáira. A kalapok és a szeles időjárás azonban örök ellenségek, érthető hát, ha erre vonatkozóan is elkél valamilyen praktika. Diana hercegné, hogy ne fújja le fejéről a picike vagy épp méretes karimájú kalapokat a szél, a kalaptűk modern kori megfelelőivel, hajfésűkkel rögzítette azokat frizurájához. A kalap belsejébe elhelyezett kiegészítők így láthatatlanul óvták viselőjét a kellemetlen divatbalesetektől.

Megnézem
Összes kép (4)

Ólomsúlyú szoknyák

A Monroe-szerűen fellibbenő szoknyák látványa távolról sem egyeztethető össze a királyi udvar öltözködési szabályaival, ezért hogy elkerüljék a kellemetlen helyzeteket, aprócska súlyokat varratnak a ruhák és szoknyák aljába. II. Erzsébet királynő nagy rajongója a trükknek, de állítólag Katalin és Meghan hercegné is alkalmazza, igaz, a fiatal generáció gyakorta megfeledkezik róla, pláne, ami Katalint illeti. Az ötlet egyébiránt nagyon jó, ráadásul könnyedén kivitelezhető is, hiszen nem kell hozzá más, mint pár darab ólom függönynehezék.

Megnézem
Összes kép (4)

Hajhálós kontyok

Bár a hajhálókhoz leginkább ősz kontyos nénikék képét csatolnánk, kétségtelen tény, hogy a (szinte) láthatatlan kiegészítőt Katalin hercegné már nem egyszer segítségül hívta, mikor kontyát kellett atombiztos módon szélállóvá tenni. Noha ettől még a mi kedvünket nem hozta meg a dologhoz, különleges esetekben azért el tudjuk képzelni, hogy bevetnénk ezt a trükköt – mondjuk, amikor már az utolsó csepp hajlakk is elfogyott otthon. A neten körülnézve mégis azt látjuk, hogy van egy terület a királyi család protokollrendezvényein kívül is, ahol a hajháló elfogadott kiegészítő minden hölgy számára: ez pedig a lovaglás. A műlovarnők körében a tarkóra igazított kontyok tökéletes rögzítője a hajháló, azzal biztosan nem zavarja viselőjét egyetlen kósza hajszál sem.

Megnézem
Összes kép (4)

Nagyobb lábbelik

A hollywoodi sztárok körében bevett szokás, hogy a hölgyek nagyobb magassarkút vesznek fel, mint amekkora a tényleges méretük, hogy elejét vegyék a fájdalmas vízhólyagoknak. A vörös szőnyeges ruhákhoz nem illik a viseltes cipő, a vadiúj lábbelik pedig, megnyugodhatunk, a luxus kategóriában is éppúgy feltörhetik a lábat, az elővigyázatosság tehát érthető. Meghan hercegné az eddigi fotók alapján magával hozta ezt a jó szokást Angliába is, többször látható volt már a kelleténél valamivel nagyobb cipőben. A hétköznapi életbe a trükkök közül talán ezt a legnehezebb beilleszteni, mégis, ha olyan magas sarkú cipőt készülünk vásárolni, amiről tudjuk, hogy csak ritkán, különleges alkalmakkor fogjuk viselni, érdemes lehet felpróbálni a fél vagy egy számmal nagyobb méretet is, hogy megtapasztaljuk az ezzel járó különbségeket.

Megnézem
Összes kép (4)

Alul gombolós blúzok

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a problémával, hogy hiába ért a feneke közepéig a blúza, a betűrés pillanatától számított egy, maximum két perc elteltével már kezdett is kijönni deréktájt, és onnantól indult a folytonos tűrögetés napestig. Nem óv meg ettől a rang sem, Meghan hercegné ezért, ha úgy tartja jobbnak, nemes egyszerűséggel a blúzokat és felsőket bodykra cseréli, amelyek gondoskodnak a tökéletes, felgyűrődésmentes megjelenésről. Ez a trükk tényleg nem jelent pluszköltséget, hisz mindegy, hogy egy új blúzt vagy bodyt vásárolunk, amelyet aztán kedvünkre variálhatunk szoknyával, nadrággal – akár csípőfazonúval is.

Megnézem
Összes kép (4)

Kombinék és aláöltözetek

Ha az ólomsúlyok épp nincsenek kéznél, bevett trükk azzal villantásmentesíteni a könnyed anyagú szoknyákat, hogy kombinét, bodyt vagy más aláöltözetet vesznek alájuk. Ezek ugyanis elektrosztatikussá teszik a ruhát, így az ahelyett, hogy az első fuvallatra derékig libbenne, finoman hozzátapad az alatta lévő réteghez. Noha nyári melegben nem ez a legoptimálisabb megoldás, hűvösebb időben nekünk is jól jöhet a trükk, nem beszélve róla, hogy egy szaténkombiné milyen szexi is tud lenni.

Megnézem
Összes kép (4)

Munkacipőbe talpbetét

Hercegnéknek és hercegnőknek magassarkút viselni alapvetés, ritkán ússzák meg, hogy hivatalos eseményekre ne abban kelljen megjelenniük. Ennyi tűsarkon topogás azonban a legedzettebb lábaknak sem tesz jót, ezért Katalin hercegnével az élen az előkelő família hölgytagjai szívesen nyúlnak talppuhító betétekért egy kis extra komfortosság érdekében. Szandálok esetén ugyan a praktika nem bevethető, de félcipőinkbe ne átalljunk mi sem egy kis pluszpuhaságot tenni – csak ne felejtsük el még a cipővásárláskor beszerezni a betétet is, könnyen lehet ugyanis, hogy emiatt egy fél számmal nagyobb lábbelire lesz szükségünk. 

Megnézem
Összes kép (4)