Shine

Luxus jointtekerő és zenélő fikuszok – Gwyneth Paltrow karácsonyi ajándéktippjei

Ha már mindened megvan, ezek sem hiányozhatnak.

Karácsonyi ajándékot vásárolni elég nagy para, szinte biztos, hogy mindenkinek a listáján van egy-két olyan személy, akinek halvány fogalmunk sincs, mit rakjunk a csomagolópapírba. Képzeljük akkor csak el, mekkora gond lehet az, ha valaki olyannak keresünk karácsonyi ajándékot, akinek mindene megvan!

Milliomos körökben vélhetően a kínok kínját élhetik át a karácsonyi időszakban, hiszen ha tele a széf drága ékszerekkel, a garázs sportkocsikkal és a luxus karóra is smafu, mégis mi a csudát kössenek át piros masnival egy hónap múlva? Nos, hála a kereskedők kreatív elméjének, változatos hülyeségeket és felesleges(en) drága cuccokat vásárolhatunk össze, ha fekete Amex-kártyával a zsebünkben indulunk ajándékvadászatra.

Mindennek a legszemléletesebb példája pedig mi más is lehetne, mint Gwyneth Paltrow luxus életmódbirodalma, a Goop, mely parádésan eszement ötletekkel rukkolt elő a felső tízezer számára.

Kapható például egyedi, zenélő növényinstalláció, melynek lényege, hogy spéci szenzorokat tesznek a növények leveleire, amik azok energiáját alakítják át zenévé. Mindez állítólag egyedülálló dallamvilágot, hallgatása különleges meditációs lehetőséget kínál. 7,5 millió forintért mondjuk ez a minimum.

A világűr rajongóinak kihagyhatatlan Norman Mailertől a Taschen kiadó gondozásában megjelent Moonfire című könyv különleges kiadása, mely nemcsak olyan tartót kapott, aminek formáját az Apollo 11 LEM holdkomp ihlette (na jó, a lábait), tetejének göcsörtje pedig a Hold felszínének topográfiája akar lenni, de még egy holdi meteorit is jár hozzá. A könyvből mindössze 12 darab készült, annak a tizenkét űrhajósnak a tiszteletére, akik annak idején a Holdra léptek. Mielőtt azonban gépelni kezdenéd a kiadó honlapjának a címét, csendben szólunk, az ára 83 millió (!) forint.

Fotó: Taschen

Van persze ennél olcsóbb tétel is a Goop karácsonyi listáján, a beugró szintet például az olasz Calvisius kaviármárka dehidratált feketekaviár-tömbje jelenti, amiből egy háromdekás aranycelofánosat már 30 ezerért megvehetünk. 

Calvisius dehidratált kaviártömb

A szexuális túlfűtöttség jegyében rendelhetünk még kezdő BDSM-felszerelést 400 ezerért, kis gondolati ugrással pedig egy fotóscsapatot is lefoglalhatunk magunknak, akik elkísérnek a családi nyaralásra, hogy annak minden fontos pillanatát megörökítsék és egy egyedi albumba rendezzék. Mindezt 22,5 millióért. A vidámság perceiről pedig akár egy automata jointtekerővel is gondoskodhatunk, ami megőrli, majd szivar alakúra formázza a növényeket, ára pedig mindezek után aprópénz, 40 ezer plusz postaköltségért bármikor leszállítják.

THE OTTO Automata Joint Tekerő (Fotó: Goop)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top