Erre a trendre mi sem számítottunk – A Londoni Divathét és meglepő fordulata

Újabb divattrendpakkot kaptunk, kibontottuk és meglepődtünk.

Megosztó volt a Londoni Divathét felhozatala, de ne legyünk pökhendiek, így is megtelne sokunk csomagtartója a ruhákkal, amiket szívesen hazamenekítenénk a backstage-ből. Néhány kék darab például biztosan lenne köztük, tollas pedig már csak a poén kedvéért is, van azonban egy trend, melynek képviselőihez már kevesebb lelkesedéssel nyúlna e cikk szerzője. Felbukkant a barnák egy minden szempontból közepes változata. Kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok majd, tényleg annyira szép, mint amennyire a tervezők gondolják róla?

Igen, kék

Essünk át a kötelező körön: az év színe New York után Londonban is jelen volt, kijelenthető hát, kék ruhával garantáltan nem lövünk mellé, legyen szó elegáns alkalmi ruháról vagy egy átlagos ingruháról. Kedvencünk a Halpern merész nadrágkosztümje, melytől fokokkal hétköznapibb (bár sajnos ettől még nem elérhetőbb) alternatívát láthattuk a Burberry kifutóján.

Megnézem
Összes kép (10)

Egy sima, egy fordított

A kötött pulóverek nagyot mentek a Londoni Divathéten, nemcsak decens irodai szetteknél bukkantak fel (lásd: Victoria Beckham), de volt, aki a habos-babos tüllruhát is elképzelhetetlennek találta gyapjúpulcsi nélkül. Igaz, ez számunkra már egyértelmű túlzás, azért jó látni, hogy egy izgalmas szett középpontjában egy jól megválasztott kötött pulóver is állhat, mint amilyen a TOGA lyuggatott darabja volt.

Megnézem
Összes kép (13)

Az a barna

Bízom benne, hogy egyedül vagyok e gondolattal, de úgy tűnt, a létező legunalmasabb, legöregesebb barnát is sikerült előrántaniuk a tervezőknek, hogy aztán kabátoktól szexi bodycon ruhákig mindent tervezzenek belőle. Bár az én szívemhez nem áll közel ez a kardigánbarna árnyalat, mégis, úgy érzem, kötelességem megmutatni ezt a trendet is, ha már ennyi energiát feccöltek bele a tervezők. Ráadásul az én véleményem csak egy a millióból, ha nektek tetszik, viseljétek bátran, például így:

Megnézem
Összes kép (9)

Tollas részletek

Szinte nyoma sem volt (mű)szőrmének a kifutókon, helyette tollakkal borították téli szettjeiket a tervezők – hol teljesen (JW Anderson), hol csak részlegesen (kedvencünk a hófehér 16Arlington darab). A strucctollas, vagy épp marabutollas rátéteket szívesen alkalmazták a ruhák, kabátok ujjain, a nyakrészen, a szoknyák alján, Richard Quinn pedig szép példát mutatott rá, miként alakítható ki belőle akár egy alkalmi kabátka is.

Megnézem
Összes kép (11)

Rebellis kuszaság

Lássuk be, azért Londonban mindig nagy az egy tervezőre jutó elvetemült gondolatok száma, már ami a színek, fazonok és ruhatípusok összepárosítását illeti. Nem véletlen, hogy Anglia a punk őshazája, a britek úgy tűnik, zsigerből vonzódnak a különc megoldások iránt. Hatásuk pedig akkora, hogy még Tommy Hilfiger is bevadult, az amerikai divattervező (magához képest) meglehetősen mozgalmas kompozíciókat állított össze selyemsáljai segítségével.

Megnézem
Összes kép (9)

TOP 6 trend a Londoni Divathétről (Fotó: Isabel Infantes/PA Images via Getty Images)