TOP 5 trend a Milánói Divathétről

Viszlát pliszé szoknya, helló buggyos ujjak!

Látványos változások jellemezték a Milánói Divathetet, nagy kedvencektől vettek búcsút a tervezők, amik helyébe két meghatározó divattrendet léptettek. A neon színek egyértelműen kifutottak, feltűnően kevés volt pliszírozott szoknyákból is, a (mű)bőr ruhák hiánya pedig már amiatt is látványos volt, hogy az olasz divathétről volt szó. A részleteiben is nőies, elegáns szabásvonalak azonban így is megmaradtak, amelyeket az örök fekete mellett szívesen párosítottak földszínekkel. A sziluetteket a puffos ruhaujjak határozták meg, melyeket nemcsak blúzokhoz, ruhákhoz ajánlanak, de a kabátok esetén is népszerűek voltak a bő ujjkialakítások. 

Biztos a barna

A Londoni Divathéten már középpontban került a középbarna szín, mint afféle új fekete, amihez szépen hozzápárosítottak minden lehetséges árnyalatot (vagy hagyták önmagában érvényesülni némiképp öreges jellegét). Milánóban mindez megismétlődött, sőt, néhányan még vonzóvá is tették azzal, hogy egy igazán meleg, árnyalatát választották, amelyet még inkább kiemeltek a világoskék hűvös jellegével. Ezt láthattuk a Boss, a Vivetta és az Ultrachic kifutóján is, míg a Boss álomszép kabátokat is tervezett a csokibarnává szelídített színben.

Megnézem
Összes kép (8)

Popeye-ujjak

A gigapuffos ruhaujjak már a tavaszi trendeket is meghatározzák, elég, ha körülnézünk a fast fashion üzletekben, csak úgy tülekednek a méretes ingujjak mindenfelé. Ha tetszik a trend, megéri egy-egy darabot beszerezni, az őszi-téli szezonban is velünk maradnak a látványelemnek sem utolsó ruhakialakítások. Milánóban még csavartak is egyet a dolgon, több helyütt tűntek fel olyan darabok, melyeknél nem a vállrésztől, hanem a felkartól buggyasztották a ruhaujjakat, amitől némileg fura, Popeye-hatása lett a felsőknek. A Fendi, a Max Mara és a Jil Sander is kifutóra állított ilyen szetteket, amelyek ha túlságosan extrémnek tűnnek hozzá, hogy beépítsétek ruhatáratokba, inspirációként vessetek inkább egy pillantást az Etro vagy a Sportmax ruháira. Náluk igazi, időtálló darabokat láthattok a témában.

Megnézem
Összes kép (11)

Krémbézs

Részünkről ezt a trendet már a tavaszi időszakra is szívesen átvesszük, az egészen világos krémszíntől a világosbézsig futó keskeny színskálát tucatnyi módon használták fel a tervezők. A naturális földszínek alapból is meghatározták a teljes Milánói Divathetet, közülük pedig a már említett középbarna mellett ezek a világos tónusok voltak, melyek a leggyakrabban visszatértek. Egyik nagy kedvencünk a Philosophy nadrágos szettje, de a Boss kabátjai és a Fendi kötött pulcsija láttán is nagyot dobbant a szívünk. 

Megnézem
Összes kép (12)

Nagykabátok

A téli szezonra télikabát is dukál, ebből Milánóban az egyenes fazonú, öv nélküli, így meglehetősen robusztus változatok képezték az ajánlások fősodrát. Ilyeneket az elmúló téli szezonban is tucatjával láthattunk az üzletekben és kétségtelenül nagy előnyük, hogy ápolnak és eltakarnak, de ugyanilyen intenzitással zömökké is tehetnek, így a trendkövetéssel érdemes csínján bánni. Kedvenceink a Boss és az Alberta Ferretti kifutóján vonultak, a Max Mara és az Ultrachic pedig igazán csinos, rövid fazonban is prezentálta a kabáttrendet.

Megnézem
Összes kép (10)

Sárga

Még egy színt ki kell, hogy emeljek a divathét forgatagából, mégpedig a sárgát. 2018-ban minden róla szólt, és a múlt évet is erősen meghatározta vidámságával, Milánóban pedig úgy döntöttek, a következő őszi-téli szezonban is helye van a napsárga melegségének. A döntés persze érthető, a földszínekhez remekül illik, ráadásul a szintén divatos kékhez és zöldhöz is nagyszerűen párosítható. A könnyed selymeken ragyoghat, mint az arany (Ultrachic), a nehezebb textíliákat, mint a szövetet, bársonyt (Gucci) pedig lággyá teheti jelenléte. 

Megnézem
Összes kép (10)

 

Max Mara 2020 ősz-tél (Fotó: Stefania D’Alessandro/Getty Images)