TOP 7 divattrend a Párizsi Divathétről

Lezajlott a Párizsi Divathét, mutatjuk, melyek a legjobb trendajánlások a 2020-as őszi-téli szezonra.

A nőies ruhák minden formája és típusa megjelent a Párizsi Divathéten, olykor művészien kisarkított, máskor könnyen fogyasztható formában. A feminin részletek, minden öltésében kifinomult darabok mellett karakteres nadrágkosztümök is szép számmal feltűntek, a lágy esésű anyagok ellenpontjai pedig minden bizonnyal a latexnadrágos szettek voltak. A földszínekről immár kijelenthető, uralni fogják az őszi-téli szezont és úgy tűnik, a bőrszerkóknak sem áldozott még le teljesen.

A kockás minták velünk maradnak

A kockás minták örök favoritok, ha az őszi-téli szezonról van szó: Viselhetünk skót vagy tweed kockás ruhákat, apró vagy épp gigászi kockákat, ahogyan kedvünk tartja és alkatunknak jól áll. Stella McCartney ez utóbbiakra mutatott elegáns megoldásokat, míg a Givenchy és a Lacoste a méretskála másik végével volt elfoglalva. Kockás szövetkabáttal a jelek szerint nehéz lesz mellélőni, de az egyrészes ruhák esetén is jó döntés egy előnyös, kockás változatra szert tenni.

Dries Van Noten
Megnézem
Összes kép (11)

Maszkulin blézerek

Már az előző divathetek alkalmával is feltűnő volt az egyenes szabású, karakteres blézerek jelenléte, most pedig, hogy Párizsban is lezajlottak a bemutatók, kijelenthető: a maszkulin blézerek meghatározó divattrendet jelentenek. Viselhetjük bő szárú nadrággal (Rochas) vagy épp ránk cuppanó skinny-vel (Saint Laurent), a döntés a mi kezünkben van, láthattunk a divatbemutatókon mindkettőre példát szép számmal. Amire azonban mindkét esetben érdemes figyelni, hogy válasszunk valamilyen extrán nőies kiegészítőt vagy felsőt, hogy ellensúlyozzuk a látvány maszkulin hatását.

Givenchy
Megnézem
Összes kép (10)

Mégis divat a (mű)bőr?

Bár az előző divathetek nem dúskáltak műbőr ruhákban, a Párizsi Divathét alapján még nincs minden veszve. A Mugler teljes kollekcióját rájuk alapozta, de máshol is láthattuk, miként válik egy-egy (mű)bőr szoknya, nadrág vagy épp kabát a szettek kulcsszereplőjévé. Ékes példája ennek a Chanel oldalt patentos nadrágja vagy a Hermés álomszép kabátja, így hát, ha az elmúlt télen betáraztunk műbőr cuccokból, nincs miért aggódni. Fogjuk csak az egészet Párizsra, és viseljük majd őket büszkén a következő szezonban is.

Megnézem
Összes kép (15)

Aszimmetrikus szoknyák

A pliszírozott szoknyák Párizsból is hiányoztak, helyettük – írhatnám azt is – volt minden más, ez azonban túl nagy halmaz és nem is elegáns megfogalmazás. Érdemes inkább kiemelni, mennyire fókuszba kerültek az aszimmetrikus szabások: bő és szűk szoknyák és ruhák egyaránt végződtek ferdén vágott (Sacai), hátrafelé hosszabbodó (Isabel Marant, Lanvin) vagy épp kendőszerűen sarkos változatban (Loewe). 

Alexander McQueen
Megnézem
Összes kép (11)

Masnis blúz

Ha már a nőies részleteket emlegettem a blézereknél, jöjjön a trend, melyet sokan és nagyon szeretni fogunk. Számos divattervező építette bele kollekciójába a masnikkal díszített blúzokat, melyek hol zsabószerűen méretesek voltak (Saint Laurent), hol pedig finom kis részletként villantak fel (Chanel). Hatalmas előnyük, hogy egy egyszerű blúzt is fokokkal csinosabbá varázsolnak, elegánsabb lesz tőlük a farmeres szerelés, a maszkulin szetteknek pedig alapeleme, gondoljunk csak az örök divat Yves Saint Laurent Le Smokingra.  

Elie Saab
Megnézem
Összes kép (11)

Ceruzaszoknya

Az aszimmetrikus fazonok mellett a szűk ceruzaszoknyák is népszerű alternatívát jelentettek, főként a (mű)bőrből készült változatok. A Lanvin, a Balenciaga, vagy a Louis Vuitton is ekképp képzelte el a szexi ruhadarabot, a kedvencünk mégis a Saint Laurent gyapjúszövet változata, melyet fekete szegélye és a hozzá társított fekete öv tesz különlegessé. 

Megnézem
Összes kép (7)

A puffos ujjak divatban maradnak

A tavasz nagy slágere, a puffos ujjú ruha marad őszre is, számos változatban terveztek részvételükkel kollekciókat a dizájnerek. Isabel Marant zsabóval és masnival is kombinálta ilyen szabású felsőit, míg az Alexander McQueen kifutóján egy gyönyörű, letisztult, hófehér ruhát láthattunk a témában. Sajnos ez a fazon nem áll jól mindenkinek, de azért nem kell élből elvetni sem: válogassunk a kínálatból, többféle stílusban is feldolgozták már ezt a fazont, nem kötelező óriási változatban viselni, lehet úgy is, mint a Raco Rabanne ajánlja, könnyed formában.  

Megnézem
Összes kép (10)

 

Ha kíváncsi vagy a többi divatbemutatóra is, melyek a 2020-as őszi/téli szezon trendjeit mutatták be, összefoglalóinkat itt találod:

Chanel

Chanel (Fotó: Victor Boyko/Getty Images)