Neonparádé és virágözön – a Párizsi Divathét legjava

Párizs tartotta a leglátványosabb bemutatókat a divathetek sorozatában, mutatjuk, mely trendek lesznek legnagyobb hatással öltözködésünkre.

Párizs kecses eleganciával tett pontot a divathétsorozat végére, miközben megmutatta, miért nevezik joggal a divat fővárosának. Pontosabban fogalmazva megmutatták, hiszen a dicsőség a divattervezőké (és csapatuké), akik százféle blézerfazont, izgalmasabbnál izgalmasabb blúzokat és meseszép ruhakölteményeket terveztek a jövő tavaszi szezonra. Jöjjenek hát a divattrendek, melyeket élmény lesz beleigazítani 2020 outfitjeibe.

Fotó: Peter White/Getty Images

Hófehér szettek

Ha még emlékszünk, a hófehér trend már New Yorkban felütötte a fejét, így hát érdemes lesz komolyan vennünk e remekbe szabott ajánlást. Talpig fehér szettek szinte minden divattervezőnél feltűntek, mindegy volt, hogy elegáns ingruhákat (Nina Ricci), dögösen decens, nagyvárosi szetteket (Alexander McQueen, Mugler) vagy romantikus, áttört ruhákat terveztek (Loewe, Dior). Hacsak nem vagyunk megrögzött fekete pártiak, kár lenne kihagyni ezt a légies színt ruhatárunkból!

Megnézem
Összes kép (16)

Neonos élénkség

A fehér trend ellenpólusa lehetne azon ruhák hada, melyek rikító pink, élénk narancs, neon zöld árnyalatokat kaptak – vagy mindet egyszerre. A harsány színek tehát továbbra is divatban lesznek, csupán vérmérséklet kérdése, hogy teljes szettünket nekik szenteljük (Valentino), vagy egy-egy kisebb részlet erejéig számítunk rájuk (Altuzarra). Azt azért vegyük számításba, hogy a rikító színek nem mindenkinek állnak jól, bevállalós kedvünk semmiképp se írja ezt felül. Ha a neon színek sápasztanak, válasszunk nadrágot, szoknyát ezekből vagy csak néhány mintán, kiegészítőn jelenjen meg a szín, ne keretezze közvetlenül arcunkat.

Megnézem
Összes kép (13)

A blézer száz arca

A legkreatívabban talán a blézerekhez nyúltak a tervezők, megszámolni sem lehet, mennyi változatban láthattuk őket. A Saint Laurent még mindig tudott újat belevinni szexi, fekete szettjeibe, melyek között a blézerek is kulcsszerepet kaptak és természetesen a Chanel sem hagyta ki ikonikus ruhadarabját kollekciójából, amely most egy egészen izgalmas, fodros változatban is feltűnt. A Lanvin elegánssá tudta tenni még az oversize fazont is, az Alexander McQueennél pedig izgalmas ujjmegoldásokat terveztek a ruhákra – de kár is felsorolni mindet, beszéljenek magukért a fotók!

Megnézem
Összes kép (12)

Mintakavalkád

Képregények oldalai (Lanvin) és világatlasz (Sacai) is díszítette a kollekciók ruháit, melyekhez szívesen használtak fel egészen eltérő stílusú mintákat, amik a konkrét fazonnak köszönhetően végül mégis briliáns egésszé álltak össze. Dries Van Noten az állat- és virágmintát kapcsolta össze, Paco Rabanne a fekete-fehér kockákból és pipacsokból állított össze izgalmas szetteket, a kedvencünk pedig az az Elie Saab alkalmi ruha, mely a lenti galériában is megtalálható. 

Megnézem
Összes kép (13)

Sötét és virágos 2.0

A Londoni Divathéten már feltűnt, mily kitüntetett figyelmet kaptak a fekete alapon virágos öltözékek, Párizs pedig megerősítette megérzésünket: ebből bizony trend lesz. Negyven fok tehát ide vagy oda, jövő nyáron (sőt, már tavasztól, ha pontosak akarunk lenni), kevés dolog lesz divatosabb egy szépen szabott, fekete maxi ruhánál, melyet élénk virágok díszítenek. Ha fokozni akarjuk a hatást, akár valamilyen trópusi mintásat is kereshetünk, emlékezzünk csak vissza, Milánóban nagy keletje volt ennek.

Megnézem
Összes kép (13)