TOP5 trend a New York-i Divathétről

Az újdonságfaktort egy szín jelentette, a fazonok között pedig nagy visszatérésnek is szemtanúi lehettünk a New York-i Divathéten.

Véget ért a 2020 tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathetek első állomása, bemutatták New Yorkban, mire számíthatunk divatfronton a következő szezonban. Láthattunk új divatszínt, régről visszatérő fazont, a bemutatók zárását követően pedig megnyugodtunk, nem kell kiszanálni az előző szezonok ruháit sem, ha divatosan szeretnénk öltözködni.

Összességében elmondható, hogy a tervezők szépen hozták a kötelezőt, a legtöbb esetben abszolút vállalható és hordható darabokat a kifutókra állítva. Polgárpukkasztó részletek persze most is akadtak, de valójában nem volt meglepő, kik próbálták sokkolni a nagyérdeműt. Emlékezetes pillanatokat szerencsére anélkül is szereztek a tervezők, hogy az szélsőségekbe ment volna át: Ralph Lauren alkalmi ruhákban gazdag kollekciója és Tom Ford bemutatója, amelyet a New York-i metróhálózat egy használaton kívüli aluljárójában tartott, mindenképp annak számított.

Tom Ford a Women’s Ready-to-Wear kollekció megnyitóján (Fotó: Profimedia, Splash)

Hófehér tavasz

2020 tavasza egy sor fehér öltözéket repít majd az üzletekbe. Az ajánlások szerint divatosak lesznek a talpig fehér kosztümök és alkalmi ruhák, de a hétköznapi szereléseinket is érdemes lesz minél világosabbra hangolni. Hogy az unalmasságát megtörjük, válasszunk karakteres szabású vagy anyagú ruhát (Tibi) vagy dobjuk fe a szettet egy övvel (Brandon Maxwell) vagy selyemsállal.

Megnézem
Összes kép (14)

Visszatér a peplum

Hat-hét éve is van már, hogy a derékfodros, vagyis peplumos szoknyák és ruhák utoljára a divattrendek élén voltak, most pedig úgy tűnik, a fazon New Yorkban visszakerült a fősodrásba. Alkalmi ruhák (Christopher John Rogers) és könnyed, nyárias szettek (Ulla Johnson) esetén is bevethető fazon, ami ráadásul ízléses módon tudja eltakarni a pici pocikat is. Fodros derékrész nem csak a nadrágra vagy szoknyára kerülhet, több helyütt végződtek ebben a felsőrészek is (Prabal Gurung), új értelmet adva általa a hosszított fazonnak.

Megnézem
Összes kép (9)

Maszkulin elemek

Ralph Lauren kollekciójában voltak láthatók a téma legizgalmasabb darabjai, de megemlítendők Tommy Hilfiger és Zendaya közös tervezésű nadrágkosztümjei, valamint Prabal Gurung lila szettje, amely tökéletesen összefoglalja a lényeget: ha karakteres, az öltönyök és szmokingok ihlette fazonra vágyunk, mindenképp olyat válasszunk, mely kellően lágy esésű anyaggal párosul. Általa a sziluett jóval könnyedebb lesz, míg a fazon maga kellő komolyságot, erőt ad majd megjelenésünknek.

Megnézem
Összes kép (13)

Zöldellő trendek

Már a mostani, őszi trendeknél is felhívtuk a figyelmet rá: a pisztáciazölddel az élen feljövőben vannak a zöldes árnyalatok, a szándék pedig tervezői oldalról láthatóan megvan arra, hogy népszerűségük jövőre tovább emelkedjen. A természet színe megannyi csodás változatban volt látható (Brandon Maxwell), és csak reméljük, hogy „zöldnek lenni” nem merül ki a színhasználatban a divatmárkák háza táján.

Megnézem
Összes kép (12)

Rövidnadrágos kosztümök

A bermudakosztümök és sorttal kombinált elegáns szettek idén tavasszal és nyáron nagyon népszerűek lettek, keresettségük pedig a jövő évben is megmarad. A miniszoknyák méltó vetélytársaivá váltak a rövidnadrágok, melyeket számtalan színben és anyaghasználattal láthattunk a kifutókon. A Longhampnél műbőrrel kombinálták, Carolina Herrera pedig nem csak karakteres csíkokkal, de látványos blézerrel is megtoldotta nadrágkosztümös összeállítását.

Megnézem
Összes kép (11)