Shine

Ragyogj úgy, mint Katalin hercegné – Szerezd be a ruhákat a plázából!

A fast fashion felkészült Katalin fogadására. Így tudod beszerezni a hercegné szettjeit a plázában.

Katalin hercegné igazi divatikon, most pedig, hogy Meghan hercegné kilépett a képből, újult erővel került a figyelem középpontjába minden, amit visel. Lehet erre azt mondani, hogy felszínes dolog, de öltözködési stílusa ettől még nők százezrei, ha nem milliói számára szolgál inspirációs forrásként, ha saját ruháik kiválasztásáról van szó.

De hogyan lehet alapul venni valaki ruháit, aki összehasonlíthatatlanul több pénzt fordíthat öltözködésre, és még csak nem is trendi?

Nos, az igaz, hogy Katalin hercegnén sosem fogunk mom jeanst, feliratos ruhákat vagy oversize felsőket látni, ne nála keressük a legutolsó divat szerinti mintaszetteket. Sokkal inkább a klasszikus, szezonokon át és azoktól függetlenül is divatos darabokat választja, amiket szívesen feldob egy-egy élénkebb színnel, mintával, ha úgy tartja kedve. Szépen szabott kabátruháinak és pazar estélyi ruháinak olcsóbb mását ugyan nehéz fellelni a plázákban (azt is mondhatnám, lehetetlen), a hétköznapi, hivatalos eseményeken viselt szettjeihez hasonlóakat azonban könnyen összeállíthatunk mi is.

Szoknyák

Katalin hercegné ritkán visel mini szoknyákat, gyakoribb, hogy legalább térdig érő, vagy midi változatokat választ enyhén bővülő, A-vonalú vagy épp pliszírozott változatban. A szűk ceruzaszoknyák egy ideje nem jellemzők rá, korábban (úgy 2018-ig) kiskosztümök részeként választotta ezeket a fazonokat. 

A színeket, mintákat szereti, ebben mi is viszonylag szabadjára engedhetjük fantáziánkat, de fontos, hogy ha szoknyából feltűnőbb darabot választunk, a felsőnk legyen ahhoz illő, visszafogott változat – vagy fordítva. Ennek szellemében választottam ki a képeken szereplő szoknyás szetteket, elsőként is a pliszírozott szoknyásat. Hozzá hasonlót alig pár hete láthattunk rajta, a párducmintás változat ráadásul épp egy fast fashion márkától volt.

Katalin hercegné párducmintás Zara szoknyában és fekete garbóban, 2020. januárjában (Fotó: Geoff Caddick - WPA POOL/Getty Images) és e cikk szerzője mintás, pliszírozott szoknyában és krémszínű, vékony pulóverben, mindkettő H&M darab. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin hercegné párducmintás Zara szoknyában és fekete garbóban, 2020. januárjában (Fotó: Geoff Caddick – WPA POOL/Getty Images) és e cikk szerzője mintás, pliszírozott szoknyában és krémszínű, vékony pulóverben, mindkettő H&M darab. (Fotó: Benecz Judit)

Az elmúlt időszakban a pliszírozott szoknyáké volt a főszerep, az őszi trendeket nézve azonban már úgy tűnik, kezdenek háttérbe szorulni, és helyettük az A-vonalú szoknyák kapnak nagyobb hangsúlyt. Mindez már a tavaszi kínálaton is érződik, számos üzletben találunk már most is ilyen fazonokat, Katalinos hosszban.

Katalin még 2016-ban viselte ezt a szoknyát, de akár ma is újra felvehetné - talán fogja is. (Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images) Rajtam egy military mintás, A-vonalú szoknya látható, melynek mintája izgalmassá teszi a klasszikus fazont. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin még 2016-ban viselte ezt a szoknyát, de akár ma is újra felvehetné – talán fogja is. (Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images) Rajtam egy military mintás, A-vonalú szoknya látható, melynek mintája izgalmassá teszi a klasszikus fazont. (Fotó: Benecz Judit)

Ruhák

A szoknyáknál is jellemzőbb Katalin hercegnére, hogy egyrészes ruhákat visel, ezek egy jelentős hányada (pláne hűvös idő esetén) kabátruha, még csak hasonlót sem találtam elfogadható fazonnal. Ugyanígy jártam a decens szövetruhákkal is, pedig néhány márkában nagyon bíztam e fronton, igaz, itt több esetben szimpla mérethiány húzta át a számításaimat. A C&A vagy az Orsay üzleteibe érdemes betérni, ha valaki erre vágyik, máskülönben a fast fashion butikok térdig járnak a lenge, virágos ruhákban, amelyek közt üdítő kivételt jelentenek az ingruhák. Még szerencse, hogy Katalin hercegné is szereti ezeket a fazonok, mutatok is kettőt, amit bátran beválaszthatna ő is.

Katalin hercegné 2019 szeptemberében virágmintás, lenge ingruhába kísérte el gyerekeit az első iskolai napon. (Fotó: Aaron Chown - WPA Pool/Getty Images) Hasonló fazont nekem is sikerült találnom, ezt épp a H&M-nél. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin hercegné 2019 szeptemberében virágmintás, lenge ingruhába kísérte el gyerekeit az első iskolai napon. (Fotó: Aaron Chown – WPA Pool/Getty Images) Hasonló fazont nekem is sikerült találnom, ezt épp a H&M-nél. (Fotó: Benecz Judit)

A pliszírozott szoknyarészt a hercegné a ruhák esetén is kedveli, nem véletlenül, nagyon jól állnak neki az enyhén bővülő fazonok. Plázás boltokban sajnos ilyen elegáns darabokat nem könnyű találni, gyakran jóval egyszerűbb, hétköznapibb a kialakításuk, de mint látható, azért nem lehetetlen küldetés. (A kockás ruha ráadásul maga is egy Zara darab volt, sajnos egy korábbi szezonból.) 

Katalin hercegné ez év januárjában viselte ezt a kockás, pliszírozott aljú ruhát. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images) Bár masnija nincs, hasonlóan elegáns darabokat mi is találhatunk az üzletekben, ezt a csíkosat például a Mangoban. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin hercegné ez év januárjában viselte ezt a kockás, pliszírozott aljú ruhát. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images) Bár masnija nincs, hasonlóan elegáns darabokat mi is találhatunk az üzletekben, ezt a csíkosat például a Mangóban. (Fotó: Benecz Judit)

Blúzok

A merev ingek a hercegné stílusához nem illenek, felejtsük is el őket gyorsan, helyettük a blúzok legyenek azok, melyek között körülnézünk. Érdemes a kifinomultság keretein belül maradni, semmi mélyen kivágott, túl rövid, túl kihívó nem jöhet számításba. A lágy esésű darabokból azonban jó eséllyel csak műselyem változatokat találunk megfizethető áron, az izzadási faktort így érdemes számításba venni.

Katalin hercegné múlt év őszén viselte a lenti fotón látható pöttyös blúzt, öltözéke engem is megihletett, találtam is egy csinos darabot, színben passzoló trikót azonban érdemes hozzá felvenni.

Katalin hercegné pöttyös blúzt visel culotte nadrágjához. (Fotó: Vogler/Daily Mirror / PA Images / Profimedia) Ezt a pöttyös darabot a ZARA üzletében találtam, a hozzá választott piros nadrággal igazi, hercegnés szettet alkot. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin hercegné pöttyös blúzt visel culotte nadrágjához. (Fotó: Vogler/Daily Mirror / PA Images / Profimedia) Ezt a pöttyös darabot a ZARA üzletében találtam, a hozzá választott piros nadrággal igazi, hercegnés szettet alkot. (Fotó: Benecz Judit)

A hercegné szívesen visel masnis blúzokat, illetve ilyen felsőrésszel kialakított ruhákat, így hát nekem is feltett szándékom volt, hogy felkutassak legalább egyet. Pár óra után végül mégis feladtam a harcot, az idei tavaszi felhozatal bizony nem kedvez az elvárásoknak. Ettől függetlenül csinos, lenge blúzokat szinte minden divatüzletben találni, amik a tökéletes iroda szettek alapelemei lehetnek. 

Katalin ominózus lila Gucci blúza, amit fordítva viselt, de szerintünk így is teljesen rendben volt. (Fotó: Arthur Edwards - WPA Pool/Getty Images) Ez a bő ujjú, bézs darab csinos alternatíva lehet, a pöttyös nadrággal és körömcipővel abszolút Katalinos összeállítás. A szettet a MANGO üzletében fotóztam. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin ominózus lila Gucci blúza, amit fordítva viselt, de szerintünk így is teljesen rendben volt. (Fotó: Arthur Edwards – WPA Pool/Getty Images) Ez a bő ujjú, bézs darab csinos alternatíva lehet, a pöttyös nadrággal és körömcipővel abszolút Katalinos összeállítás. A szettet a MANGO üzletében fotóztam. (Fotó: Benecz Judit)

Nadrágok

Nadrágok esetén az egészen bő szárú, illetve a skinny nadrágokat egyaránt kedveli a hercegné, előbbiekből számos culotte fazont láthattunk rajta az elmúlt évben, de a szűk változatokra is igaz, előnyben részesíti a rövidebb, bokáig érő típusokat. Bár a culotte nadrágok előnyös mivolta erősen megkérdőjelezhető, sikerült egy egészen csinos szettet összeállítanom: a vékony kötött felső abszolút Katalinos, a fekete piros színkombináció pedig klasszikus választás hozzá, hogy passzoljon egy hercegnéhez.

Katalin hercegné zöld culotte nadrágos szettje szolgáltatta az alapot ehhez az összeállításomhoz, amit az Orsay üzletében fotóztak. A piros-fekete kombinációt esetében is el tudnám képzelni. (Fotó: Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images és Benecz Judit)

Katalin hercegné zöld culotte nadrágos szettje szolgáltatta az alapot ehhez az összeállításomhoz, amit az Orsay üzletében fotóztak. A piros-fekete kombinációt esetében is el tudnám képzelni. (Fotó: Kirsty Wigglesworth – WPA Pool/Getty Images és Benecz Judit)

A lenti, zöld nadrághoz Katalin hercegné egy korábbi szettje szolgáltatta az egyik alapot, az oldalsó díszgombok vélhetően kedvére lennének, a sötétzöld árnyalat pedig épp a fenti fotón látható. Szivarnadrágból a hercegné esetén egy bordó darab is lapul a szekrényben, amit egy nem túl izgalmas, ám annál hétköznapibb módon viselt már. Nos, az én összeállításomnál csak a blézer hiányzik a képről, máskülönben határozottan Katalinosra sikerült.

Katalin hercegné bordó szivarnadrágos szettjéhez hasonlót sokunk össze tudna állítani szekrénye tartalmából, akár most rögtön. (Fotó: Neil Mockford/GC Images) Az Orsay üzletében találtam ezt a stílusban passzoló, zöld nadrágot. (Fotó: Benecz Judit)

Katalin hercegné bordó szivarnadrágos szettjéhez hasonlót sokunk össze tudna állítani szekrénye tartalmából, akár most rögtön. (Fotó: Neil Mockford/GC Images) Az Orsay üzletében találtam ezt a stílusban passzoló, zöld nadrágot. (Fotó: Benecz Judit)

A lehetőség tehát adott, hogy mi magunk is beépítsünk Katalin hercegné stílusából néhány elemet saját öltözködésünkbe, másolni a szettjeit azonban felesleges időhúzásnak tartanám mindenki számára. Ruhái kétségkívül csinosak, elegánsak, olyanok, amikbe maximum II. Erzsébet királynő tudna csak belekötni, így hát irodai, munkahelyi szettjeinkhez első rangú inspiráció forrásként szolgálhatnak.

Inkább Meghan Markle ruhái érdekelnek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.