Trend

Divatpillanatok, amikor Katalin hercegné legyőzte sógornőjét

Nemcsak a ruháit, de a kézitáskáit is mind elfogadnánk.

Igaz, a 2019-es év legbefolyásosabb divatinfluencere Meghan hercegné lett, de Anglia leendő királynéját sem kell lebecsülni, ha öltözködésről van szó, pláne, hogy neki sokkal szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie minden tekintetben. Nem véletlen, hogy ő a decens kabátruhák hercegnője, és jóval konzervatívabb szetteket visel, mint sógornője, bár stílusváltása év közben mindenkinek feltűnt, arról nem is szólva, hogy esküvői ruhájával már nyolc éve trendet teremtett.

Az idei évben is volt jó pár alkalom, mikor Katalin hercegné irigylésre méltóan elegáns szettben mutatkozott, közülük mutatjuk be a legjobb divatpillanatokat, amikor szerintünk Meghan hercegnét is legyőzte.

Egyből év elején láthattuk rajta ezt a lila gyapjúkosztümöt, melyet a Királyi Operaházban viselt egy ott tartott eseményen. A hozzá választott, fekete krokodilbőr Aspinal of London luxus kézitáska pedig egy külön kis remekmű, tökéletesen passzolt körömcipőjéhez is.

Katalin hercegné a Királyi Operaház eseményén, 2019 januárjában (Fotó: Heathcliff O’Malley – WPA Pool/Getty Images)

Katalin hercegné Aspinal of London kézitáskája (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Nagy kedvencünk volt ez a kék és zöld tartankockás Alexander McQueen kabátruha is, igazán katalinos, nagyon jól áll neki, és határozottan örülnénk, ha egy hasonló darab lehetne a saját gardróbunkban is. Az öltözék ráadásul nem is új, a hercegné 2012-ben viselte először hivatalos eseményen, és lám, még mindig éppoly divatos, mint akkor. A hozzá választott kézitáska itt is megér egy plusz pillantást, a Manu Atelier luxuskiegészítő igazi álomdarab táskaimádó körökben.

Katalin hercegné és Vilmos herceg Skóciában (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Katalin hercegné zöld kézitáskája, melyet a Manu Atelier-től választott (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Ebben a hófehér Alexander McQueen ruhában (újra) férjhez is mehetett volna Katalin hercegné, nem csoda tehát, hogy a BAFTA-gála legjobban öltözött hírességei közé került benne. Az A-vonalú ruhák nagyon jól állnak neki, a félvállas fazon pedig vitt egy kis különlegességet megjelenésébe. Ezúttal ékszerei azok, melyek külön említést érdemelnek: függőjét annak idején Diana hercegnő is sokszor viselte, a gyémántokkal kirakott karperecet pedig II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön, és egy igazi, felbecsülhetetlen értékű darabról van szó.  

Katalin hercegné a BAFTA-gálán, 2019-ben (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Katalin hercegné felbecsülhetetlen értékű gyémánt karperecet kapott kölcsön II. Erzsébet királynőtől a BAFTA-gálára (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A hercegné februárban viselte ezt a kék, köpennyel ellátott Mulberry kabátkát, melyről a Harry Potter-rajongóknak azonnal a Harry Potter és a Tűz Serlege című rész jutott eszükbe, ugyanis a Beauxbatons Mágusakadémia leányai érkeztek Roxfortba hasonló kék kabátban. Az öltözék persze ettől függetlenül is elegáns és különleges volt. 

Katalin hercegné és az ő varázslatos Mulberry kabátja (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Újabb kabátruha, ezúttal eperpiros színben és dupla soros gombolással. A tökéletesen szabott Catherine Walker darabot a Nemzetközösség napjának ünnepségére vette fel, és ezúttal sem vadiúj öltözékről van szó: 2014-es új-zélandi útja során már láthattuk rajta, ez volt az a bizonyos darab, amelyet szemtelenül felfújt a szél.

Katalin hercegné a Nemzetközösség napjának ünnepségén (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Ennél a szettnél már egyértelművé vált, hogy Katalin hercegnének új stylistja van, és igazán jó munkát végez. A lila, masnis blúz és a bő szárú szövetnadrág elsőrangú választás volt, fiatalos, sikkes és abszolút kifogástalan.

Katalin hercegné a Henry Fawcett Gyermekközpont látogatásakor, Kenningtonban (Fotó: Neil Mockford/GC Images)

Az ascoti derbi elsősorban a puccos kalapokról szól, de azért az elegáns ruháknak is érdemes figyelmet szentelni, pláne, ha olyanokat láthatunk, mint ez a világoskék Elie Saab a hercegnén. Az áttetsző ujjú ruhák idén nagyon divatosak, a hercegnének pedig sikerült a trendet a legkifinomultabb módon viselni, miközben ezüst körömcipője kellő csillogást vitt az outfitbe.

Katalin hercegné a 2019-es ascoti derbin (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Stílusváltásának újabb ékes példája a lenti szett, a visszafogott szabású maxiruhának nagyon jót tett a váll nélküli kialakítás, a Jimmy Choo csillámtűsarkú pedig, amit hozzá viselt, csillagos ötös választás volt, amit Carrie Bradshaw is megirigyelt volna.

Katalin hercegnő krémszínű szettjét extravagánssá tette a ragyogó tűsarkú cip. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Attól függetlenül, hogy Meghan hercegné az, aki divatba hozta az ingruhákat, Katalin hercegné is viselhetné őket gyakrabban. A Wimbledoni Teniszbajnokság második napjára vette fel ezt a hófehér Suzannah darabot, amit a sötétkék masnis öv és az Alexander McQueen doboztáska nagyon jól kiegészített, és még az is kiderült, hogy viselhető divatos formában egy olyan divatjamúlt ékszer is, mint a bross.

Katalin hercegné a Wimbledoni Teniszbajnokságon (Fotó: Karwai Tang/Getty Images)

Egy nadrágos szettel zárjuk a sort, amely a high-low divattrend ékes példája is egyben, vagyis azt demonstrálja, amikor a luxusdarabokat és a fast fashion holmikat tökéletesen keverjük egymással. Katalin hercegné ugyanis ez alkalommal egészen megfizethető bordó felsőt és khaki színű culotte nadrágot viselt (amely fazon szintén pezsdítő újdonságnak számít ruhatárában), kézitáskája azonban egy valódi Chanel volt, cirka egymillió forintos értékben.

Katalin hercegné az Angela Marmont Központ látogatásán, Londonban (Fotó: Tim P. Whitby/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.