nlc.hu
Trend

Katalin hercegné 10 legjobb 2022-es divatpillanata

Katalin hercegné 10 legjobb 2022-es divatpillanata

Katalin hercegné 2022-ben is számtalan alkalommal bizonyította, kifogástalan stílusérzékkel bír, legyen szó egy mozifilm premierjéről vagy diplomáciai testület fogadásáról.

Nem volt egyszerű tízre redukálni cikkben szereplő ruhák számát, Katalin walesi hercegné ugyanis az évek során oly tökélyre fejlesztette megjelenését, hogy minden 2022-es ruhaválasztása megérne egy gyors pillantást. A sajtónyilvános alkalmak közül is kiemelkedik azonban néhány, mely divat szempontjából magasra helyezte a lécet, ezeket mutatjuk most be egy csokorba gyűjtve.

Születésnap vörösben

Katalin hercegné januárban ünnepelte 40. születésnapját, amelyre hivatalos portrésorozatot is készített róla Paolo Roversi divatfotós. A ruhákat ugyanattól a divatháztól választotta, mely annak idején esküvői ruháját is készítette, az álomszép képeken Alexander McQueen kreációkban látható. Kedvencünk a vörös, aszimmetrikus kialakítású estélyi, melyben fejedelmi, mégis modern, a ruha zsebes kialakítása pedig külön jelentéstartalommal is bír.

Katalin hercegné születésnapi fotója, amit Paolo Roversi készített

Katalin hercegné születésnapi fotója, amit Paolo Roversi készített (Fotó: Paolo Roversi/WPA-Pool, Profimedia)

Lezseren is kifogástalanul

Nem csak estélyi ruhákban láthattuk 2022-ben a hercegnét, karib-tengeri körútjuk alkalmával, a Bahamákon viselte ezt a halvány rózsaszín, Rixo midi ruhát és hozzá espadrillest, mely a megszokottnál jóval könnyedebb outfitnak számít tőle. A telitalpú szandál nagy kedvence a hercegnének, azonban a szigorú öltözködési szabályok miatt csak ritkán van alkalma hivatalos eseményeken viselni. Az már csak hab a tortán, hogy napszemüvegben láthattuk, egész pontosan egy teknőcmintás Finlay Henrietta darabot viselt.

Katalin hercegné halványrózsaszín ruhában a Bahamákon.

Katalin hercegné halványrózsaszín ruhában a Bahamákon (Fotó: Samir Hussein – Pool/WireImage)

A mozizós ruha, amit azóta is elkapkodnak

Májusban, a Top Gun: Maverick premierjén viselte Katalin hercegné azt a fehér, bardot stílusú nyakvonallal rendelkező fekete estélyit, amiből a Roland Mouret divatház azóta sem tud eleget utángyártani, oly nagy rá az érdeklődés. A klasszikus, test vonalát követő fazon nőies és a maga módján kimondottan szexi választás volt, kellően elegáns egy hercegnéhez, de izgalmas hozzá, hogy a divatszerkesztők is felkapják rá a fejüket. Aprócska malőr, hogy a hercegné alig tudott felmenni benne a lépcsőn, és Tom Cruise volt a gáláns lovag, aki segített neki – a férje helyett.

Katalin hercegné, Vilmos herceg és Tom Cruise a Top Gun: Maverick londoni premierjén.

Katalin hercegné, Vilmos herceg és Tom Cruise a Top Gun: Maverick londoni premierjén (Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images)

Hófehér tökély

A szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő idén ünnepelte platinajubileumát, aminek első, hivatalos rendezvénye volt a Trooping the Colour ceremónia még júniusban. Az eseményre Katalin hercegné választása egy fehér kabátruhára esett, amelyhez egy igazán különleges szabású, kék kalapot választott, és Diana hercegnő ékszereit viselte. A ruha ezúttal is az Alexander McQueen divatház kollekciójából származott, a pazar kalap pedig Philip Treacy Saturn Dome névre keresztelt darabja volt.

Katalin hercegné II. Erzsébet királynő és gyermekei társaságában a Trooping the Colour ünnepségen, 2022-ben.

Katalin hercegné II. Erzsébet királynő és gyermekei társaságában a Trooping the Colour ünnepségen, 2022-ben. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Pöttyös ruha Diana emlékére

Alig pár héttel a ceremónia után tartották az ascoti derbit, ahonnan természetesen a királyi család sem hiányozhatott. Katalin hercegné ez alkalommal egy fehér alapon barna pöttyös Alessandra Rich ruhát vett fel, melyről utóbb megállapították, szinte tökéletes mása annak a ruhának, amelyet Diana hercegnő viselt 1986-ban, az Epsom Derbyn

Katalin hercegné a 2022-es ascoti derbin viselt ruhájával Diana hercegné emléke előtt tisztelgett.

Katalin hercegné a 2022-es ascoti derbin viselt ruhájával Diana hercegné emléke előtt tisztelgett. (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Citromsárgában teniszmeccsen

A wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjén viselte Katalin hercegné ezt a kanárisárga Roksanda midi ruhát, amihez fehér magas sarkút és Kiki McDonough fülbevalót viselt. Bár a meccs során viselt szalmakalap könnyedebbé tette öltözékét, az elegancia nem volt véletlen: ő adta át a győztesnek járó trófeát az eredményhirdetéskor. 

Nagyon jól állt a Katalin hercegnőnek a szokatlanul élénk színű ruha.

Nagyon jól állt a Katalin hercegnőnek a szokatlanul élénk színű ruha (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Gyászruha, amit már viselt egyszer

A II. Erzsébet királynő temetésének napján Katalin hercegné ismét megragadta az alkalmat, hogy hangsúlyozza, nem rest többször is felvenni ugyanazt a ruhát. Még akkor sem, ha ahhoz végtelenül szomorú és megható ok társul. A hercegnőn látható fekete Dolce & Gabbana kabátruha ugyanis ugyanaz volt, amit 2021-ben Fülöp herceg temetésén is viselt. 

Katalin hercegné Kamilla brit királyné, Meghan Markle, György herceg, Sarolta hercegnő és Zsófia wessexi grófné társaságában, II. Erzsébet királynő temetésén.

Katalin hercegné Kamilla brit királyné, Meghan Markle, György herceg, Sarolta hercegnő és Zsófia wessexi grófné társaságában, II. Erzsébet királynő temetésén (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Kölcsönruhában is stílusosan

A The Earthshot Prize 2022-es rendezvényén láthattuk Katalin walesi hercegnét ebben a zöld, alakkövető ruhában, mely nemcsak színét tekintve volt találó választás az eseményre, mely a globális felmelegedés elleni küzdelemre igyekezett felhívni a figyelmet, de származását tekintve is. Ahelyett ugyanis, hogy egy vadiúj darabot választott volna, amit könnyen lehet, hogy még a ruhaismétlések hercegnéje is csak egyszer vesz fel, a londoni székhelyű Hurr webáruházból kölcsönözte ki a Solace London alkalmi ruhát, amihez kiegészítőként Diana hercegnő nyakláncát viselte.

Katalin hercegné és Vilmos herceg a The Earthshot Prize 2022 eseményen.

Katalin hercegné és Vilmos herceg a The Earthshot Prize 2022 eseményen (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Az első estélyi ruha, amiben walesi hercegnéként megjelent

II. Erzsébet királynő halálát követően Vilmos herceg megörökölte apja korábbi címeit, így Vilmos és Katalin már nemcsak Cambridge, hanem immár Wales hercege és hercegnéje is egyben. Az első black tie eseményt, melyen Katalin már walesi hercegnéként volt jelen, november végén rendezték meg. Ez nem volt más, mint egy állami bankett, a dél-afrikai elnök, Cyril Ramaphosa tiszteletére. A fogadásra a hercegné egy fehér Jenny Packham estélyi ruhát viselt, melynek vállrészét ragyogó hímzések borították, palástszerű ujjkialakítása pedig különösen fejedelmivé tette megjelenését. Az alkalomra a Szerelmi kötések tiaráját viselte, mely gyakran volt látható annak idején Diana hercegnőn is. 

Katalin hercegné a Buckingham Palotában tartott állami banketten.

Katalin hercegné a Buckingham Palotában tartott állami banketten (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Estélyi, különleges kitűzővel

Egyik kedvenc tervezőjétől, Jenny Packhamtől választotta azt a vörös estélyi ruhát, melyet egy december elején megrendezett, kiemelt diplomáciai estélyen viselt a Buckingham Palotában. Az ötszáz meghívottat számláló rendezvényt eredetileg márciusban tartották volna, azonban az orosz-ukrán háborúra tekintettel a királynő akkor elhalasztotta azt. Katalin hercegné öltözékét tekintve azonban nem csak a ruha lehet érdekes a külső szemlélőnek, de a II. Erzsébet királynő arcképével díszített kitűző is, amit az est folyamán viselt. Ez nem más mint a Royal Family Order, amit kizárólag a királyi család felnőtt nő tagjai kaphatnak, személyesen az uralkodótól. Mivel Katalin hercegné a sajátját II. Erzsébet királynőtől kapta 2017-ben, ezért az övét a néhai királynő arcképe díszíti.

Nemcsak Katalin hercegné ruhája, az azon viselt kitűző is különleges volt.

Nemcsak Katalin hercegné ruhája, az azon viselt kitűző is különleges volt (Fotó: Victoria Jones – Pool/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top