Shine

Egyre több cég áll át kézfertőtlenítők gyártására, a Clarins is csatlakozott a segítségnyújtáshoz

Nemzetközi szinten is hiánycikknek számítanak a kézfertőtlenítő készítmények, nagyon fontos a cégek segítségnyújtása.

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi egészségügyi válságra való tekintettel a Clarins Group megkezdte a kézfertőtlenítő készítményeket előállítását saját gyáregységeiben. A kórházak számára készülő kézfertőtlenítők a francia kozmetikai vállalat a Pontoise-ben, Strasbourg-ban és Amiens-ben lévő gyáregységeiből kerülnek ki, eddig összesen 14 500 nagy kiszerelésű, 400ml-es kézfertőtlenítőt juttattak el a kórházakba.

Többlépcsős segítségnyújtást épített ki a vállalat

A flakonos kézfertőtlenítők felajánlása csupán a Clarins Group első lépése volt, azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban segítséget nyújthassanak a kórházakban dolgozóknak. Céljuk, hogy a kézfertőtlenítők gyártását mindaddig folytassák, míg a helyzet megkívánja, miközben gondoskodnak a mobilizált dolgozóik megfelelő biztonságáról is. „Ezúton köszönjük minden résztvevőnek, aki hozzájárul ehhez a kezdeményezésünkhöz: a gyártási és kutatás-fejlesztési csapatunknak, beszállítóinknak, fuvarozóinknak, és mindenekelőtt a kórházi dolgozóknak. Végtelenül hálásak vagyunk az elkötelezett munkájukért és erőfeszítéseikért ezekben a kivételesen nehéz időkben” – fejezte ki háláját a Clarins Group.

Fotó: Clarins

Fotó: Clarins

A Clarins Group mellett hasonló felajánlást tett a magyarországi MOL, mely napi 50 ezer liter fertőtlenítőszer gyártását kezdte meg, nemzetközi szinten pedig több italmárka is részben átállította már gyártósorait. A kozmetikai nagyvállalatok közül a L’Oreal Csoport és az LVMH Csoport luxus kozmetikai márkái is hathatós lépéseket tettek, az AVON pedig higiénés csomagokkal segíti a járvány miatt leginkább veszélyeztetett helyzetben lévő tanácsadóit.

A témához kapcsolódik:

Hiánycikk a kézfertőtlenítő? Így készítsd el házilag!

Koronavírus: a gyógyszerész javaslata a kézfertőtlenítő gélek helyett

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top