Shine

Imádja az internet a 102 évesen szavazó tanárnő fotóját

Amikor született, a nők még nem is szavazhattak!

Már több mint hatezer szívecske gyűlt össze az alábbi fotó alatt, amelyen a 102 éves chicagói Bea Lumpkin látható, ahogy teljes járványügyi védőfelszrelésbe öltözve épp postára adja a szavazatát az idén esedékes amerikai elnökválasztásra. Bár az országos szavazásra csak november 3-án kerül sor, azoknak, akik levélben kívánják leadni a voksukat, néhány államban már most is lehetősége van élni a választójogával.

Az idén ez a szavazási forma várhatóan sokkal népszerűbb lesz a korábbiaknál, hiszen a koronavírus–járvány miatt sokan nem szeretnének nagy tömegben az urnákhoz járulni, különösen, hogy emiatt idén kevesebb helyen lehet majd személyesen szavazni. Egy helyhatósági választáson nemrég az is előfordult, hogy az embereknek több mint 7 órát kellett várakoznia, mire sorra kerülhettek.

A 102 évesen szavazó nő fotója felrobbantotta az internetet

A 2020-as amerikai elnökválasztáson minden korábbinál többen szavazhatnak levélben (Fotó: Getty Images)

Bea Lumpkin fotóját a chicagói tanárszakszervezet, a Chicago Teachers Union posztolta hivatalos Twitter-csatornáján, hogy a szavazáson való részvételre buzdítsa a követőket.

„Ha Bea meg tudja csinálni, mindenki meg tudja csinálni” – írták a fotó mellé. 

Lumpkin, a upi.com értesülései szerint soha egyetlen szavazási lehetőséget sem hagyott ki, az ideit pedig hosszú élete legfontosabb elnökválasztásának tartja. Amikor megszületett, akkor még a nők nem is szavazhattak, mivel a nőket az Egyesült Államokban csak 1920-ban jogosították fel a voksolásra.

„Azért rendkívül fontos, hogy szavazzunk a mostani választáson, mert nagyon sok minden forog kockán – mondta Lumpkin a CNN-nek nyilatkozva. – A mostani szavazatom fontosabb, mint bármelyik korábbi, mert most a demokrácia túlélése a tét.”

További cikkeink az amerikai elnökválasztással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top