Szabadidő

Pókember a csúcson

Felejtsük el az eddigi rekordokat: a Pókember (Spider-man, hazai bemutató: június 13.) a múlt hétvégén került az amerikai közönség elé, és – ahogy egy gyõzhetetlen csodalénytõl elvárhatjuk – elsöprõ diadalt aratott. Minden eddigi rekordot megdöntött!




A legendás képregény alapján készült akció-fantasy a hétvégén 114 millió dolláros bevételt hozott: nem volt még olyan film amelyikre ilyen sokat költöttek rajongói, sem olyan (beleértve az elmúlt idény szintén imponáló nézettséget produkáló csodáit, a Harry Pottert és A Gyűrűk Urát), amelyik az első hétvégén átlépi a mágikus 100 millió dolláros álomhatárt: ez a legtöbb sikerfilm esetében úgy is nagy eredmény, hogy hetek vagy hónapok alatt jut ide. Pókembernek ehhez egy péntek-szombat-vasárnap is elég volt.





Eddig Harry Potter úrfi tartotta a rekordot, ám ő „csak” 90 milliónyi jegybevételt termelt az első hétvégéjén. Így a Pókember természetesen a leggyorsabban 100 milliót hozó film címét is megszerezte: ezt eddig a Star Wars I. rész birtokolta: neki öt napra volt szüksége hozzá.
Ezek után szinte magától értetődő, hogy a legsikeresebb szombat és a legsikeresebb vasárnap rekordere is ez a film.





És ezzel valószínűleg nincs vége: mivel a Star Wars II. rész bemutatójáig (május 16. az USA-ban és nálunk) nincs igazi versenytársa, nem túl nehéz megjósolni, hogy valószínűleg a 200 millió dolláros sikert elérő filmek exkluzív klubjába is rekordgyorsasággal nyer majd felvételt. Május 16-ig biztosan sikerül neki.

Az Egyesült Államok közönsége egyszerre 3615 moziban láthatta a természettudományokért rajongó különc gimnazista történetét, aki egy pókcsípés hatására kissé átalakul és szert tesz néhány természetfölötti képességre. A rendező, Sam Raimi valamint a főszereplők, Tobey Maguire, a pókrajongó Kirsten Dunst és a gonoszt alakító Willem Dafoe már a második rész elkészítésén dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top