Szabadidő

Dzsungel Kávézó és Étterem

Kapaszkodj egy indába, és legyél Jane! Egyél cápauszonylevest, majd sült papagájt. Merülj el a fényben, és képzeld, hogy a Tarzanbõrbe bújt Johnny Weissmüller és Csita hívott meg egy vacsorára.





Az alacsony mennyezetű, szűk pincehelyiség tökéletes teret nyújt egy dzsungel kialakításához.
A tervezők is így gondolhatták, hiszen létrehoztak egy teljesen allergiamentes őserdőt, melyben néha még majomvinnyogást, madárcsiripelést és elefántüvöltést is lehet hallani.

A design tényleg egyedi, bár én még fokoztam volna a látványt. Ha már ennyire eltalálták a hangulatot, a zene lehetett volna jobb is. Persze rossz sem volt, na. Csiszolatlan gyémánt, ahogy mondani szokás.





Akkor hát étkezzünk! Monszun eső, Póruljárt Gá, Balu mancsa… De mielőtt komolyan tanakodni kezdenénk, hogy mit rendeljünk, döntsön inkább a látvány!

Az étlapon ugyanis minden falat fotója szerepel.
Bár hiányoltam a mammutfaroklevest és a rántott kardfogú tigris-lábujjat, találtam helyette sültkrokodilt és őserdei tarkapapagájt. Persze csak inkognitóban.






A szűz kókuszkoktél (leánykori nevén Virgin pina colada) mennyei volt, a saláta orbitálisan jó.
A pincérek stílszerűen viccelődtek, de igazán kedvesen. Újabb észrevétel! Ha már dzsungelben vagyunk, miért nem viseltek ádámkosztümöt Maugli-féle fütyitakaróval? Apropó Maugli! Szívesen ettem volna fa étkészlettel, igazi kőtányérokból!






Meguntuk a zöldet és a makikat? Sétáljunk kicsit odébb a ’94 óta töretlenül működő krézi oldalra, és vegyünk részt egy aktuális mulatságban. Ha sikerült megkóstolnunk mind a 130 fajta röviditalt, ideje dalra fakadni, pláne, ha vasárnaptól keddig elcsípünk egy Karaoke Show-t.







Az idő hamar tovareppent ennyi egzotikum befogadása közben. A Dzsungelből való távozásunk előtt légitársaságokra emlékeztető rövid kérdőívet is kaptunk, mitől éreztük volna még jobban magunkat, és ízlett-e Csita főztje.

Miután mindenre csillagosötöst adtunk, elhatároztam, hogy megírom ezt az ajánlót, hátha van még valaki ebben a városban, aki eddig nem próbálta a Dzsungelt.


INFÓ:
Dzsungel kávézó-étterem
1065 Bp., Jókai u. 30. (a Nyugatinál)
Nyitva: naponta 12-01

Online asztalfoglalás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top