nlc.hu
Szabadidő
Sztárfotókkal a felelõs állattartásért

Sztárfotókkal a felelõs állattartásért

A budapesti Articsóka étteremben nyílt meg Bali Sándor fotográfus 18. kiállítása, amely április 25-ig látható. A fotók árverés útján befolyt összege a REX Kutyaotthon Alapítvány által létesítendõ állatszigetet támogatja.






Kattints a képre!
Művészek és sztárok jelenlétében nyitották meg Bali Sándor fotográfus kiállítását. A művészi fotók sztárokat és híres embereket örökítenek meg négylábú kedvenceikkel, melyek árverezés utáni bevétele a REX Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezését támogatja.

Bali Sándor bevezetőjében elmondta, hogy Fülöp Renátával közös ötlet alapján, Szondy Réka producerrel indult útjára a szervezés. A fotográfus megemlítette, hogy büszkeséggel tölti el, hogy Magyarország legnagyobb prémium kutyaeledel gyártója és forgalmazója a kiállítás kizárólagos támogatója.

Bali Sándor elmondta, hogy a kiállítás célja az volt, hogy a mai rohanó és figyelmetlen világban ne feledkezzünk meg a körülöttünk élő állatokról, így legfőképpen a kutyusokról. „Magam is régi kutyásként vallom, hogy az ember leghűségesebb társa a kutya”. A tárlat végső célja pedig, hogy a képeket Magyarország legaktívabb Állatvédő Alapítványának számláját gyarapítva 2004. április 22-én, 14 órakor elárverezzék a kiállítás helyszínén.







Kattints a képre!
Mayer Zsolt a szponzor nevében hangsúlyozta, hogy a felelős állattartás érdekeit szolgáló ilyen és hasonló kezdeményezéseket mindig szívesen támogatja a cég. „Számunkra, mint a világ egyik legnagyobb állateledel gyártója számára túl a kiváló minőségű termékeink forgalmazásán erkölcsi kötelességünknek érezzük a szakértő tápláláson túl a felelős állattartás eszméinek támogatását. Ennek szellemében támogatjuk ezt a kezdeményezést is, melyért ezúton mondok köszönetet az ötletgazdának Bali Sándornak és az őt támogató művészeknek a csodálatos fotókért. Tudom, hogy a kezdeményezés bevétele jó helyre kerül, hiszen számunkra a REX magyarországi tevékenysége példaértékű”.

Keresztes Ildikó előadóművész nyilatkozta a fotózás kapcsán: „Bármit elvállalok, ami az állatokért szól…Nem is kérdés ez, hiszen bármi ami az állatok, pláne a kutyák védelméről szól egy jó érzésű ember szívét beindítja… Másrészt feladatomnak érzem felhívni a figyelmet minden ilyen jellegű kutyás megmozdulásra.”





Kalamár Tamás producer kutyája, Berci kedvéért állt lencse végre: „Berci imád szerepelni és megkért rá… Ezután mondhat az ember nemet?”

Mint arról a sajtó már több ízben beszámolt, a Rex Kutyaotthon Alapítvány vezetésével 2002. tavasza óta épül egy európai színvonalú állatotthon és oktatóközpont Káposztásmegyer peremén.

Az állatsziget névre keresztelt komplex létesítmény első egységeként hamarosan átadásra kerülő Állat-örökbefogadási Központ számos gazdátlan kutyának fog esélyt adni arra, hogy szerető gazdára leljen. Eddig is rengetegen segítettek abban, hogy a kutyaotthon részleg ez év tavaszán megnyithatja kapuit a bajbajutott négylábúak és kétlábú örökbefogadóik előtt, a kivitelezés koordináló Rex Alapítvány szóvivője most mégis további támogatók jelentkezését reméli.

Dr. Király Péter, állatorvos-alapító szerint „..mivel állami támogatást nem kapunk, állatszerető támogatók nélkül a macskák elhelyezésére szolgáló –jelenleg félkész állapotban lévő macskakennel épület- idei befejezése, és az





Kattints a képre!
állatvédelmi oktatóközpont megvalósítása elképzelhetetlen.”

Az állatvédők –a megsegített négylábúak nevében is- kérik és köszönik, ha minél többen felkarolják ezt a közérdekű missziót, abból a célból, hogy mielőbb teljesen megépülhessen a főváros első Állat-örökbefogadási Központja, és az állatsziget hamarosan bemutató- és oktatási egységekkel is bővülhessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top