nlc.hu
Szabadidő
Szelidi-tó Fesztivál – Július 12-18.

Szelidi-tó Fesztivál – Július 12-18.

A fesztivál programja - az igényes, érdekes és nagy tömegeket vonzó zenei kínálaton kívül - lehetõséget kíván biztosítani a Dél-alföldi régió természeti, kulturális és mûvészeti értékeinek bemutatására.

A Kiskunsági Nemzeti Park részét képező tó, hazánk ötödik legnagyobb tava, és a körülötte elhelyezkedő idilli üdülőterület a nyugodt pihenés és a gondtalan szórakozás lehetőségét kínálja. Környezetében jelentős kulturális értékekkel rendelkező települések sora található, csak néhányat említve: Kalocsa, Baja, a Hajósi borvidék, Bugac, Ópusztaszer, Kecel, Kiskunhalas és Kecskemét.

Programok

A fesztivál teljes programja – az igényes, érdekes és nagy tömegeket vonzó zenei kínálaton kívül – lehetőséget kíván biztosítani a Dél-alföldi régió természeti, kulturális és művészeti értékeinek bemutatására. Elsődleges célunk a helyi természeti örökségek, a térség népművészetének és népi kultúrájának megismertetése a fesztiválra látogató fiatalokkal és gyermekes családokkal.

Zenei palettánkat neves és igényes hazai és külföldi zenészek és zenekarok felsorakoztatásával állítottuk össze, valamint kiemelkedő szerepet szánunk a fiatal, tehetséges zenekarok bemutatásának. Ezen kívül lehetőséget biztosítunk sportegyesületek bemutatkozására, táborok, találkozók lebonyolítására. A programok jelentős része belépő nélkül látogatható. Szintén egyedivé teszi fesztiválunkat, hogy a 4 napos belépő egyhetes szállást és strandbelépőt foglal magába. Így nem csak egy buliról, hanem nyaralásról szól a Szelidi-tó 2004 Fesztivál.

Zenei kínálat

A rendezvény a hazai mainstream és underground zenei élet legjavát kívánja megjeleníteni a Szelidi-tó partján. Ezen kívül szándékunkban áll fellépési lehetőséget biztosítani a fiatal és tehetséges, feltörekvő zenekarok, zenészek számára.

Kultúra és természet

A Fesztivál “Szelidítő” elnevezésű, ingyenesen látogatható helyszínén (20. 000 m2) bemutatjuk:
– az ország nemzetközileg elismert néptánccsoportjait és népzenészeit
– országosan elismert kortárs művészeti társulatokat
– a régió hungarikumait: népművészetét népzenéjével, táncaival, hagyományőrző mestereivel gasztronómiáját, borászatát
– a környék neves településeit – színjátszás, irodalom, képzőművészet, népzene, -tánc
– természetvédelmi szervezeteket
– egyéb közhasznú szervezeteket – egészséges életmód, drog prevenció, véradás

Iskolák és sportegyesületek:

A Fesztivál programjába illesztve szervezünk versenyeket egyetemi-főiskolai csapatok számára. A csapatok különböző ügyességi-, kulturális- és szellemi vetélkedőkön bizonyíthatják rátermettségüket. A rendezvény megkezdése előtti 3 napban ill. a rendezvény ideje alatt a csapatok ingyenesen szállhatnak meg a kempingekben, így lehetőség nyílik nyári táborok, “vizsgatemetők” megrendezésére. A hallgatói csapatokat jelentős kedvezményekkel, értékes nyereményekkel és bizonyos létszám felett ingyen belépőkkel támogatjuk. Sportegyesületek a Fesztivált megelőző 3 napban ingyenesen vehetik igénybe a kempingeket, edzőtáborozhatnak.

Távlati tervek

Célunk, hagyományteremtő jelleggel, a fesztivált, mint a régió hivatalos rendezvényét minden évben megrendezni. Véleményünk szerint egy gondosan megszervezett és kivitelezett, igényes kínálattal rendelkező fesztivál érdeklődők jelentős tömegét tudja megmozgatni, ezzel elősegítve a térség komplex idegenforgalmi fejlődését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top