Szabadidő

A Szépség és a Szörnyeteg – musical

Disney elsõ színpadi musicalje kel életre Budapesten. A Szépség és a Szörnyeteg, mint az egyik legrégebben színpadon levõ musical, Amerikában már legendának számít.





Amikor a Disney-rajzfilm megjelent a mozikban, több kritikus is megjegyezte, hogy ezek a dalok egy musicalben is megállnák a helyüket. A rajzfilm megnyerte a legjobb betétdalnak és a legjobb filmzenének járó Oscar-díjat, és történelmet írt, mint az első animációs film, amit a legjobb film díjára jelöltek. Ezek után született az ötlet, hogy színpadra alkalmazzák a népszerű tündérmesét. Az alkotók mindvégig szem előtt tartották, hogy egy egyszerű átdolgozás nem állná meg a helyét a színpadon, sőt az eredeti mozifilm erényeit is rontaná, ezért az időtlen történethez hozzáadták a klasszikus tündérmese gyökereit, majd megtöltötték humorral, varázslattal, titokzatossággal és románccal.

Ez a szemet kápráztató csoda a világon mindenütt elámítja a közönséget, ahogy a színház varázsával felfrissítve mutatja be a szeretet örök történetet.

New York, London, Los Angeles, Toronto, Sydney és Tokyo után a Budapesti Operettszínház tűzi műsorára a darabot, hogy a magyar közönséget is elvarázsolja a technikai csodák, a speciális effektusok, a káprázatos díszletek és jelmezek kavalkádja, valamint Alan Menken, Howard Ashman és Tim Rice feledhetetlen dalai.

A világon először nem replikaként, hanem újragondolt koncepcióban láthatja a publikum a Szépség és a Szörnyeteg című musicalt Böhm György rendezésében.

Időpont: március 18.

Helyszín: Budapesti Operettszínház, 19:00

Rendező: Böhm György
A Szépség: Szinetár Dóra / Kékkovács Mara
A Szörnyeteg: Homonnay Zsolt / Szabó P. Szilveszter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top