Szabadidő

Hugh Jackman csak nekünk vetkőzik

Hugh Jackman vadonbéli sztriptíze mellett Oscar-díjas botrányfilm is jut a hétre. Ezt nézd a tévében – szerzőnk és celebek tévés ajánlója!

Ausztrália – Nádai Anikó, az Éjjel-nappal Budapest szereplőjének ajánlásával

RTL Klub, március 15., 18:55

Hugh Jackman csak nekünk vetkőzik

„Az Ausztráliában az a jó, hogy kb. három film van benne egyszerre. Az első harmada szinte már egy vígjáték, a középső harmada egy nagy ívű szerelmes film, a harmadik része pedig egy látványos háborús történet, így mindenki találhat magának benne valami kedvére valót. Amúgy is hiszek abban, hogy az ellentétek vonzzák egymást, márpedig itt Nicole Kidman egy finom hölgyet, Hugh Jackman pedig egy izzadságszagú farmert alakít, valahogy mégis összeillenek. Az egyik jelenetben látni lehet, ahogy Jackman lassítva mosakodik a vadonban, és ez minden pénzt megér. Amikor először láttam őt Farkasként az X-Menben, azzal a furcsa arcszőrzetével még nem tetszett, de a Vasököl óta odáig vagyok érte. Hihetetlen pasi.”

Hegylakó

STORY4, március 15., 22:00

Hugh Jackman csak nekünk vetkőzik

Nem tehetek róla, de a Hegylakóról mindig az ugrik be, hogy ballonkabátban sétálok egy sötét mélygarázsban, miközben a háttérben pokoli hangerővel üvölt Freddie Mercury és a Queen (Who Wants to Live Forever, A Kind of Magic…). A „Csak egy maradhat!”-dumát pedig bátran be lehet dobni mindig, amikor egy velünk azonos keresztnevű illetőnek mutatnak be éppen. A nyolcvanas években készült filmlegendáról azóta már rengeteg bőrt lehúztak (folytatások, tévésorozat…), de az eredeti fénye ennyi év után sem akar megkopni. Ez nem utolsósorban Sean Connerynek köszönhető, aki ugyan csak egy hétre ugrott be a forgatásra (az összes jelenetét ennyi idő alatt rögzítették), de ennyi is bőven elég volt, hogy lejátssza a vászonról Christopher Lambertet, aki a Hegylakó előtt még angolul is alig tudott. Máig nem értem, kinek jutott eszébe egy francia színészt egy skót uraság szerepére szerződtetni…

Angyalok városa

VIASAT3, március 16., 19:00

Hugh Jackman csak nekünk vetkőzik

Voltak idők, amikor Nicolas Cage még jó pasinak számított és előszeretettel alkalmazták akár egy romantikus filmben is. Ami Brad Pittnek a Ha eljön Joe Black, az Cage-nek az Angyalok városa. Mindketten egy éteri, túlvilági lényt alakítottak, aki szerelmes lett egy földi halandó lányba, és persze ilyenkor jön az elmaradhatatlan kérdés: halhatatlanság vagy földi élet? Cage őrangyalként elég hiteles, ráadásul eme dilemmával jó pár évvel beelőzték az Alkonyat-filmek fő problematikáját. Az Angyalok városának ráadásul még humora is van, főképp Meg Ryannek köszönhetően, a film betétdalai pedig olyan nagyágyúktól származnak, mint Alanis Morissette, Peter Gabriel vagy a U2. Igazi pézsétemető!

Forma–1, évadnyitó Ausztrál Nagydíj – Szujó Zoltán, az F–1-futamok kommentátorának ajánlásával

m1, március 17., 06:30 és 14:40

Hugh Jackman csak nekünk vetkőzik

„Mázlista vagyok, hogy ennyi évnyi utazóriporterkedés után a kedvenc sportágamban most egy új szerepkörben próbálhatom ki magam. A nevem sokak szerint a Forma–1-gyel szinte összeforrt, és a sportágba soha nem untam bele, csak az utazásból volt túl sok a végére. Tavaly a Kossuth rádióban azért néhányszor élőben bejelentkezhettem a helyszínekről, ami nagyon jó iskola volt, és rávilágított arra, hogy a kommentátori szerep egy nagyon más műfaj. A gyakran túlzott lelkesedésemet majd igyekszem visszafogni, a közvetítéssorozat pedig hangvételében és stílusában is megújul. Szakértőink nagyszerű autóversenyzők, Michelisz Norbert, Kiss Pál Tamás és Kiss Norbert lesznek, a szakkommentátor pedig a tapasztalt Wéber Gábor marad. Hiszek abban, hogy ha a természetesség szakértelemmel párosul, az jó kombináció lehet. Az ausztrál nagydíj hangulata mindig különleges, többször volt szerencsém a helyszínen is belekóstolni. Izgalmasnak ígérkezik, de a reális erőviszonyokat még lehet, hogy nem mutatja meg.”

Ütközések

m1, március 17., 21:40

Hugh Jackman csak nekünk vetkőzik

Az Oscar-díjak történetében akad néhány vitatott döntés, ám ezek közül is kiemelkedik a 2005-ös gála, amikor két mozi küzdött meg a díjak díjáért. A Brokeback Mountain – Túl a barátságon sikeréért azért szurkoltak sokan, mert egy újabb mérföldkövet jelentett volna Hollywoodnak a másság elfogadásáért folytatott küzdelemben, és amikor végül az Ütközések lett a befutó, az Akadémia tagjai még örülhettek, ha csak egy laza homofób jelzőt vágtak hozzájuk. Lehet azon vitatkozni, hogy melyik a jobb film, de az Ütközések nem érdemelte meg azt a visszautasítottságot, amit ezután a sajtótól kapott. Ez egy fontos film a hétköznapi, minden apró lépésünkbe beszivárgó rasszizmusról, legalább két olyan jelenettel, ami majd kitépte a szívem, amikor először láttam.

Miért nem volt női játékvezető a foci-EB-n?
Hugh Jackman: A fiam szerint ciki vagyok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top