Szabadidő

Újabb díjat söpört be az On the Spot

A legjobb ökológiai dokumentumfilmnek járó díjat nyerte Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot: Brazília című alkotással a 20. Montenegrói Nemzetközi Televíziós Fesztiválon.

Az október 23-i hétvégén az Arany Olíva díjat megnyerő On the Spot dokumentumfilmet Cseke Eszter és S. Takács András a xikrin törzsnél forgatta a tavalyi brazil futball-világbajnokság idején, az esőerdőben. A törzsfőnök a horvátoknak szurkolt a nyitómeccsen, mert a brazil kormány engedélyt adott egy vízerőmű építésére, amely miatt több tízezer indiánt kell kitelepíteni ősei földjéről.

Az On the Spot amazóniai epizódjának nem ez az első nemzetközi elismerése, hiszen Cseke Eszter és S. Takács András Moszkvában a civil társadalom díját is bezsebelhette, a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében pedig Ezüst Plakettet nyertek.

Emlékeztek még a xikrin törzsre Brazíliából, ahol a törzsfőnök a foci-vb nyitómeccsén a horvátoknak szurkolt a folyó…

Szerző: On The Spot2015. október 26.

Az On the Spot legújabb része szintén indián főszereplővel készült, de ezúttal Mexikóban forgatott András és Eszter. A 9 hónap alatt a Föld körül című széria első részében olyan bábát mutatnak be munka közben, akinek már anyja és nagyanyja is bábaként segítette a helyi asszonyok szülését, melyet a Duna TV sugároz hétfő esténként.

További On the Spot témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top