Szabadidő

Jószívű állatmentőknek köszönheti az életét a ragasztóban megforgatott kiskutya

Pascal a véletlennek, néhány jószívű állatvédőnek és a profi segítségnek köszönheti az életét. Az állapota szerencsére napról napra egyre javul.

A keverék kölyökkutyára, akit a gyanú szerint unatkozó gyerekek forgattak bele a ragasztóba, majd az utcai szemétbe, Isztambul utcáin találták a He’Art of Rescue török állatmentő szervezet önkéntesei. Egyikük, Rima Nur a helyi lapoknak elmondta, a kiskutya alig élt és a megkeményedett ragasztós bunda miatt mozdulni sem tudott, mikor rátaláltak.

Jószívű állatmentőknek köszönheti az életét a ragasztóban megforgatott kiskutya

Kiderült, hogy a kemény ragasztóréteg több helyütt akadályozta a vérkeringést a kiskutya testében: az egyik fülét például kis híján amputálni kellett az elégtelen keringés miatt. “Nem voltunk benne biztosak, hogy megéli a következő napot, mikor beszállítottuk őt a menhelyre” – nyilatkozta Nur, majd hozzátette, az állatorvosuknak hosszú órákba telt, mire teljesen le tudta fejteni a ragasztóréteget a halálra rémült kölyökkutya testéről.

Jószívű állatmentőknek köszönheti az életét a ragasztóban megforgatott kiskutya

Az alapos vizsgálat ezt követően kiderítette azt is, hogy a támadásban a kiskutya két hátsó lába is eltört, így ahhoz, hogy megmenthessék az életét, az állatorvosoknak meg kellett őt műteniük. Rima Nur azt mondja, bár Pascal állapota a kezdet kezdetén kétségbeejtő volt, most már az orvosok is látnak arra esélyt, hogy a cuki kiskutya meggyógyuljon majd.

 

Olvass még több történetet állatmentésről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top