Szabadidő

Nehezen alszol? Erre van szükséged!

Van, aki a legkisebb fénysugárra is felébred, ezért alvómaszkkal fekszik le esténként. Igen ám, de ezek a maszkok távolról sem tökéletesek. Most azonban egy formatervezőkből álló csapat újragondolta a maszkot, s ennek köszönhetően végre mindenki élvezheti a pihentető alvás csodáját.

A Manta Sleep Mask ipari formatervezők munkája, akiknek elegük volt abból, hogy a jelenleg kapható alvómaszkok nem zárják ki tökéletesen a fényt, félrecsúsznak, leesnek a fejről vagy épp csak simán kényelmetlenek.

A Manta maszkot elsősorban azoknak ajánlják, akik könnyen felriadnak, akik éjszaka dolgoznak, ezért nappal szeretnének aludni, vagy azoknak, akik sokat utaznak, ezért gyakran vonatok és repülők fedélzetén kell pihenniük.

A maszkhoz a Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalon szedték össze a támogatást, közel félmillió dollárt dobtak össze a projekt támogatói.

A Manta maszk különlegessége, hogy a szemet lefedő, kör alakú elemeket mindenki saját igényeire szabhatja, így garantált a kényelmes alvás. Az üreges és puha szemvedők ráadásul nem nyomják a szemgolyót, ezzel elősegítve a gyors szemmozgással járó, úgynevezett REM-fázist az alvás során, emellett 100 százalékban kizárják a fényt.

A maszk pántját csúszásgátló zselével látták el, így nem fog félrecsúszni, még akkor sem, ha valaki sokat forgolódik alvás közben. A rögzítést pedig speciális, úgynevezett mikrotépőzárral oldották meg, így nem fogja csomókban tépni a hajunkat, amikor reggel levesszük.

Bár a maszk egyelőre még nem kapható, csak előrendelni lehet, valószínűleg sokan lesznek majd, akik azonnal vásárolnak egyet, amint hozzáférhetővé válik. A garantáltan fénymentes alvásért várhatóan 30 dollárt, vagyis szűk 8000 forintot kell majd fizetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top