Szabadidő

Több ezer iskolás rajzolta ennek a klipnek a képkockáit

A rajzok egy amerikai énekesnő legújabb videójához készültek, a videó a cikkben megtekinthető.

Hazánkban egyelőre kevéssé ismert az amerikai Meg Myers neve, annak ellenére, hogy a 33 éves énekesnő már két albumot is kiadott az elmúlt években. Az alternatív/indie/pop rock műfajában alkotó Myers 2012-ben jelentette meg első kislemezét, amelyet három évvel később követett Sorry című debütáló albuma. Második nagylemeze, a Take Me to the Disco pedig tavaly került a boltok polcaira.

Meg Myers egy májusi, Las Vegas-i koncertjén (Fotó: Getty Images)

Az énekesnő most Kate Bush egyik klasszikusának, a Running Up The Hill című dalnak a feldolgozásával jelentkezett, amelyhez egészen rendhagyó videóklip is készült. A különleges animációhoz először felvették az énekesnő koreográfiáját, a különleges vizuális effektekhez használt, úgynevezett zöld háttér előtt, majd a bő ötperces klip 3202 képkockáját egyenként kinyomtatták fekete-fehér változatban, így azok egy színező vagy egy kifestőkönyv oldalaira emlékeztetnek.

Az így kinyomtatott oldalakat pedig szétküldték ez után tíz amerikai és kanadai általános iskolának, amelyek különleges művészeti programokat futtatnak a diákjaik számára. A gyerekek úgy színezhették ki az egyes képkockákat, ahogyan csak akarták, az egyetlen megkötés annyi volt, hogy a művelethez kizárólag olyan zsírkrétakészleteket használhattak, amelyek egy megadott paletta színeit tartalmazzák.

Az animáción így több mint 2100 diák dolgozott, a végső változat pedig Jo Roy rendező felügyeletével állt össze; a végeredmény önmagáért beszél. Érdemes azért megnézni az alábbi werkfilmet is, amelyen látható, hogyan mozgott az énekesnő a kamerák és a zöld háttér előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top