Szabadidő

Eszenyi Enikő visszavonja a vígszínházi pályázatát

Eszenyi Enikő közölte, vígszínházi munkáját befejezi.

A Vígszínház igazgatására beadott pályázatát visszavonja, és befejezi vígszínházi munkáját Eszenyi Enikő. A színház jelenlegi igazgatója a Facebook-oldalán írta meg a döntését csütörtökön.

Eszenyi azt írta, az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait élte meg. „Ahogy 39 évvel ezelőtt, most is úgy látom, egyesek nem tudnak megbékélni a személyemmel. Mindent elkövetve igyekeznek a Vígszínház társulatát megosztani, a művészetbe vetett hitüket megtörni. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan.”

Az utóbbi hetekben sorra szólaltak meg a nyilvánosságban volt és jelenlegi vígszínházi színészek, dolgozók, akik Eszenyi agresszív, bántalmazó munkamódszerét, rendezői stílusát bírálták, és a Vígszínházban tapasztalható, szorongást keltő légkörről beszéltek. Az igazgatóválasztás előtt álló színházban egy belsős szavazáson a résztvevők 96 százaléka arra szavazott, hogy nem Eszenyit, hanem a Vígszínház vezetésére szintén pályázó Rudolf Pétert látnák szívesen igazgatóként. Legutóbb Lengyel Tamás, a Vígszínház egykori színésze beszélt arról, hogy Eszenyi a nagyapja halálos ágyához sem engedte el a próbáról.

Eszenyi Enikő (Fotó: Facebook)

Eszenyi Enikő (Fotó: Facebook)

A Vígszínház-ügyről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top