Szabadidő

Az év eddigi legjobb buliját hozták össze a szuper magyar mentősök

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai rögtönzött partival köszönték meg egy lakótelep lakóinak, hogy otthonmaradással segítik a munkájukat.

A koronavírus-járvány kitörése óta elképesztő teher hárul az orvosokra, ápolókra és persze a mentősökre, betegszállítókra is, akik fáradhatatlanul végzik a munkájukat, miközben folyamatosan hangsúlyozzák, hogy most mindenki azzal segíthet a legtöbbet a túlterhelt egészségügyi dolgozóknak, ha betartja a karantén szabályait és otthon marad. 

Ez persze nem könnyű, hiszen most a munkát és a gyerekek oktatását is home office-ból kell megoldani, de a fertőzés országszerte, de az egész világon példátlan összefogások egész sorát hívta életre. 

A karanténba zárt milliónyi ember feltalálja magát, gyakoriak az esti közös tapsolások-éneklések, amellyel a civilek megköszönik az egészségügyi dolgozók, rendőrök, vagy épp a kamionsofőrök és bolti eladók munkáját. Az is előfordult már, hogy a lezárt város utcáin járőröző cuki rendőrök énekléssel és zenéléssel próbáltak egy kis vidámságot csempészni a négy fal között tengődők hétköznapjaiba. 

Most pedig egy hasonló, hihetetlenül szívmelengető videó került fel az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalára. Egészen pontosan még tegnap este élő bejelentkezés formájában lehetett látni, ahogy a láthatósági egyenruhás mentők egy lakótelep közepén óriási hangulatot varázsolnak az ablakokból figyelőknek és a környéken sétálóknak. 

A táncos felvezetés után pedig még egy igen megható előadásra is sor került: a mentősök, hálájuk jeléül elénekelték a Piramis együttes Szállj fel magasra című számát is. 

GIF

Kedves mentősök, mi ezúton szeretnénk megköszönni azt a rengeteg erőfeszítést, amit értünk, hétköznapi állampolgárokért tesztek. Vigyázzatok magatokra!

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top