Szabadidő

Az egész várost felvidítják a cuki spanyol rendőrök

A rendfenntartók a kijárási tilalom idején gondoskodnak a lakosság hangulatának javításáról.

A koronavírus megjelenése óta egyre-másra vezetik be a különféle korlátozásokat, a járvány által legsúlyosabban érintett területeken pedig szigorú kijárási tilalmat rendeltek el. Nem volt ez másképp Spanyolországban sem, főleg, miután Olaszország után itt a legtöbb a fertőzöttek száma Európában.

Az emberek rosszul tűrik a bezártságot, a kijárási tilalmat már többen is megszegték, van, aki T-Rex jelmezben, mások a szomszéd kölcsönkért kutyájával próbálnak kiskaput keresni.

A felelősségteljes emberek azonban maradnak a négy fal között, legfeljebb az ablakból kihajolva biztatják egymást kitartásra. Gyakoriak az esti közös éneklések és tapsolások, amivel a spanyolok megköszönik az áldozatos munkát az orvosoknak, ápolóknak, de például a fáradhatatlanul dolgozó rendőröknek is.

Zenével szórakoztatják a spanyol rendőrök a kijárási tilalom miatt otthon maradókat

A spanyol rendőrök is megtapsolják az orvosokat és az ápolókat (Fotó: Getty Images)

Ennek a fordítottja is előfordul, mint ahogy az alábbi szívmelengető felvételeken is látható. Az egyik twitterező szerint a képsorok valahol Mallorcán készültek, a helyi rendőröket mutatják, akik a lakásaikban kuksoló emberek napjába csempésznek egy kis mosolyt. A két rendőrautó hangos szirénázással adja a lakók tudtára, hogy megjöttek a „bulirendőrök”, akik egy gitárral felszerelkezve egy népszerű gyerekdalt énekelnek a lelkesen tapsoló közönségnek. Sőt, a járőr tagjai közül többen táncra perdülnek, és tapssal is biztatják a lakókat, akik hallhatóan nagyon hálásak a pár perc vidámságért.

A rögtönzött koncertről – pontosabban ugyanannak a rendőrcsapatnak egy másik előadásáról – egy másik felvétel is készült, amelyet a madridi Radio 5 is megosztott Twitter-oldalán.

Reméljük, még készül pár hasonló felvétel a kedves spanyol rendőrök előadásairól, hiszen ha csak pár percig is mosolyogni tudunk rajtuk, máris nagyon sokat tettek nemcsak a helyiek, de az internetezők közérzetének javításáért is.

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top