Szabadidő

Meglepetés várja azokat, akik az amerikai zavargások közben loptak iPhone-okat

A közösségi oldalakra több videó is felkerült az Apple egyik üzletének kifosztásáról, de a tolvajok semmire sem mennek a zsákmánnyal.

Napok óta tartanak a zavargások az Egyesült Államokban, miután egy George Floyd nevű férfi – rasszista indíttatású – rendőri intézkedés közben életét vesztette. Az esetről készült videóról kiderült, hogy az eljáró rendőr percekig térdelt a férfi nyakán, aki emiatt nem kapott levegőt, végül meghalt. 

A rendőri erőszak ellen demonstrálókat több helyen gumilövedékekkel és könnygázzal oszlatták, a CNN hírcsatorna riporterét és stábját eközben élő adásban tartóztatták le, különösebb indoklás nélkül. A békés tüntetők mellett megjelentek a rendbontók és fosztogatók is, a hvg.hu pedig nemrég beszámolt róla, hogy Portlandben az Apple egyik üzletébe is betörtek. 

A behatolók iPhone okostelefonokat és iPad táblagépeket zsákmányoltak az üzletből, azonban kellemetlen meglepetés várja majd őket, ha bekapcsolják az ebül szerzett eszközöket. Az Apple ugyanis egy sor olyan biztonsági intézkedést vezetett be, ami kifejezetten a tolvajok által elvitt eszközök működését lehetetleníti el. Például, ha megszakad a wifi-kapcsolat a készülék és az üzlet wifi-modemje között, az eszköz automatikusan lezárja magát. 

betörtek az apple üzleteibe is az amerikai fosztogatók

George Floyd halála miatt több helyen demonstrálnak az amerikaiak, több helyen zavargások kezdődtek (Fotó: Getty Images)

Az illegálisan eltulajdonított készülékek egyébként nyomkövető funkcióval is fel vannak szerelve, így a tolvajok nagy kockázatot vállalnak, ha bekapcsolják a lopott árut. 

További cikkeink a rasszizmussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top