Szabadidő

Hűtőmágnesekkel készített Super Mario-filmet a kreatív apuka

Nem egészen egy perc, de jobb, mint egyes hollywoodi sikerfilmek.

A mostani harmincas-kora negyvenes generáció számára Super Mario egyet jelent a videojátékkal. Nem csoda, hiszen az első Super Mario Bros. című játék 1985-ben jelent meg, aki kölyökként ezzel játszott, mostanság léphetett be a negyedik ikszbe.

Hasonló korosztályt képvisel a manchesteri Phi Compile nevű videojáték-fejlesztő, aki mindössze két napja töltötte fel YouTube-csatornájára az alábbi, 43 másodperces videót. 

A képsorokon a Compile és 4 éves fia által megálmodott kisfilm látható, amelynek az volt a célja, hogy a kézzel fogható, háromdimenziós világba ültessék át Super Mario – illetve, ahogy a zöld sapkából látszik, Mario testvére Luigi – kalandjait. Az animáció különlegessége, hogy az úgynevezett stop motion technikával készült, azaz, minden egyes képkocka egy-egy kézzel beállított fotó, amelyet a végén mozgóképpé vágott össze a kreatív apuka, aki természetesen nem felejtette el a jellegzetes hangeffekteket sem. Külön plusz pont, hogy a Nintendo-játékhoz hasonlóan a figura itt is bejárja a titkos csőrendszert és egy teljesen új pályára is átjut, ahol egy főgonosszal is meg kell küzdenie. 

A térbeli Super Mario-animációnak perszte hatalmas sikere lett és bár még csak két napja került ki az internetre, máris több ezren megnézték és ki tudja, még hány példányban kering azóta a Twitteren – ahol Compile eredetileg közzétette – és a videomegosztó oldalakon. 

A játékfejlesztő rengeteg kérdést is kapott az animációval kapcsolatban, a legtöbben arra voltak kíváncsiak, hány fotóra és mennyi időre volt szükség, mire elkészültek a nem egészen egy perces felvétellel. Compile csak annyit mondott, túl sok időt emésztett fel, annyit azonban elárult, hogy mivel nem túl részletes az animáció, ezért „mindössze” néhány száz felvételt kellett készítenie, de ne feledjük, hogy minden egyes képkocka előtt be kellett állítani a következő jelenetet, így jóval több időről van szó, mint amire pár száz fotó elkattintásáshoz szükség van.

Aki nagyon figyel, a háttérként szolgáló hűtőszekrény-ajtó tükröződésében kiszúrhatja apát és fiát, amint épp a készülő műre koncentrálnak.

Super Mario egyébként épp a napokban ünnepelte 35. születésnapját.

További cikkeink videojátékokkal, animációval kapcsolatban: 

hűtőmágnesként kelt életre Super Mario

Super Mario nemrég ünnepelte 35. születésnapját (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top