Szabadidő

5-ből 2 magyar tervezte át a nyaralását az országok piros, sárga és zöld kategóriákba osztása után

Tömegesen mondták le a nyaralásaikat a magyarok, miután a kormány bejelentette, hogy a vírushelyzet alapján piros, sárga és zöld kategóriákra osztja fel a külföldi országokat.

Valószínűleg sok magyar megijedhetett a külföldi országok besorolásától, ugyanis a magyarok 41 százalékának utazási terveit befolyásolta a kormánydöntés – mutatta ki a napi.hu számára készített közvéleménykutatás.

A magyarok egyik kedvelt úticélja a horvátországi Dubrovnik (fotó: Pixabay)

A magyarok egyik kedvelt úticélja a horvátországi Dubrovnik (fotó: Pixabay)

A Pulzus Kutató felmérése szerint a magyarok 37 százaléka nem nyaral idén, az otthonmaradók nagy hányadát teszik ki a nők és a budapestiek. A teljes lakosság 35 százaléka nyilatkozta, hogy a kormánydöntés után nem indul külföldre útnak, inkább idehaza nyaral, 6 százalék pedig úgy válaszolt, hogy vállalja ugyan a külföldi utazást, de óvatosabb lesz, és kevésbé mer kockáztatni. A megkérdezettek 22 százaléka nem változtatott a nyaralási tervein, míg 37 százalék nem is tervezett nyaralni idén. A felmérésből az is kiderült, hogy kevesebb nő megy idén nyaralni, mint férfi: a nők 39 százaléka nem tervez idén nyaralást, míg a férfiak esetében ez a szám 34 százalék. Ennek nem mindig anyagi okai vannak: többeknek elfogyott a szabadsága a karantén alatt. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a fiatalok bátrabbak az idősebb generációnál: minél idősebb valaki, annál valószínűbb, hogy az országhatáron belül tölti a nyaralását.

Nyaralás a koronavírus idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top