nlc.hu
Szabadidő

Ennyit változtak a Modern család szereplői 11 év alatt

Felnőttek a kiskamaszok – 11 év után komoly felnőttek lettek a Modern család gyerekszínészei

Kisbabákból kamaszok, kamaszokból fiatalon felnőttek lettek a Modern család gyerekszereplői. A sorozat még 2009-ben debütált, és 11 évvel később, idén nyáron lett vége. Megnéztük, mennyit változtak a gyerekek ezalatt az idő alatt, és azt is kinyomoztuk, mit csinálnak most, hogy vége a sorozatnak.

Manny – Rico Rodriguez

Alig volt 11 éves, amikor bekerült a sorozatba. Texasban nőtt fel, szüleinek gumiabroncs-szaküzletei voltak. Két fiú testvére, és egy nővére van, aki hozzá hasonlóan szintén színészként dolgozik. Hatalmas törésként élték meg, amikor 2017-ben, alig 52 évesen elhunyt az édesapjuk. “Ez életem legnehezebb hete. Az édesapám, aki egész életében keményen dolgozott, aki annyira elhivatott volt, kedves és vicces, aki olyan volt számomra, mint egy szuperhős, elhunyt. Annyira fog hiányozni az ölelése, a tanácsai, a mosolya és a nevetése. Tudom, hogy már fentről néz le ránk. Nagyon hiányzol Apa. Örökké szeretné foglak. A legfiatalabb gyermeked…”– írta közleményében apja halálakor Rico.

A modern család 2009-ben

A Modern család szereplői 2009-ben (fotó: Profimedia)

A fiatalember, a nővére hatására kezdett foglalkozni a színészettel, és már a Modern család előtt is szerepelt néhány sorozatban, így a Kés/Alattban, vagy a Helyszínelőkben. Karaktere a Modern család befejezésére, kész felnőtt lett, ahogyan ő maga is. Rodriguez július 31-én ünnepelte a 22. születésnapját, és már egy könyvet is írt:  Reel Life Lessons… So Far címmel. Nővérével saját céget alapított, ahol írással, produceri munkákkal és rendezéssel foglalkoznak. 

Rico Rodriguez a Modern családból
Megnézem
Összes kép (4)

És, hogy kivel került a legszorosabb kapcsolatba a forgatáson? Hát, persze, hogy az anyját alakító Sofia Vergarával. “A 11 év alatt mindig úgy kezelt, mintha valóban a gyereke lennék. Határozottan ő az én második anyukám”- mondta a finálé után.

Luke – Nolan Gould

Ő is 11 évesen debütált a sorozatban, és októberben lesz 22 esztendős. Apja katonai karriere miatt, családjával együtt sokat kellett költöznie. Több testvére is van, közülük az egyik, Aidan szintén színészként dolgozik. Bár a sorozatban egy kissé butácska, elvarázsolt fiút alakított, Nolan nagyon távol áll ettől. 2012-ben Mensa tag lett, és 13 évesen leérettségizett. 150 feletti az IQ-ja, és többször felszólalt az oktatási színvonal fejlesztése miatt. 

A Modern család előtt többnyire reklámokban szerepelt, ám a sorozatnak köszönhetően, az egyik legjobban fizetett gyerekszínész lett az elmúlt években. Nehezen búcsúzott a népszerű sitcomtól, ezt pedig el is mesélte a finálé után. “Járkáltam körbe a díszletben, és találtam egy csomó olyan dolgot, amihez nagyon kötődöm. Az egyik egy ragacsos, műanyag gyümölcsöstál a Dunphy-házból. Julie – ő alakította az anyját a sorozatban – a szerk. – azt mondta, ez az egyetlen dolog, amit soha többet nem akar látni. Na, én ezt megvettem a díszletesektől. Most ott van a konyhapultomon. Kicsit olyan, mintha Luke és a családja velem lenne”- mondta egy interjúban.

Modern család: Nolan Gould
Megnézem
Összes kép (3)

A magánéletéről keveset tudni, de az biztos, hogy 2018-ban Hannah Glasby  modell volt a párja.

Haley – Sarah Hyland

Már a Modern család előtt is számos filmben és sorozatban szerepelt Hyland, aki elmúlt 18 éves, amikor megkapta a 15 éves Haley szerepét. Az ő karaktere változott a legtöbbet az elmúlt 11 évadban, hiszen a megbízhatatlan, bolondos, butácska lányból, érett nő és kétgyermekes anyuka lett. 

Több éven át betegen forgatott. Még kisgyerek volt, amikor vesebetegséget diagnosztizálták nála, végül 2012-ben veseátültetésen esett át, a donor pedig az édesapja volt. Ám néhány évvel később ismét problémák jelentkeztek, és 2017-ben újabb transzplantációra volt szüksége. Ezúttal az öccse, Ian volt a donor. A színésznő nyíltan beszélt arról, hogy szteroidokat és kilökődés elleni gyógyszereket kellett szednie, melynek következtében lefogyott, izmai elgyengültek. Ebben az időszakban gyakran aludt, feküdt a forgatási szünetekben, és kollégái természetesen mindenben segítettek számára. 

Modern család első évad

A Dunphy család az első évadban (fotó: Profimedia)

A betegség nemcsak testileg, de mentálisan is megviselte. 2018-ban a Self magazinnak arról beszélt, hogy megfordult a fejében az öngyilkosság, mert úgy érezte, hogy csak kolonc a családja nyakán, és magát hibáztatta, amiért a szervezete kilökte az édesapját kapott vesét. A 29 éves Hyland  eddig 16 operáción esett át. A veseproblémák mellett, endometriózistól is szenved.

Ahogyan a sorozatban, úgy a magánéletben is rátalált a szerelem. Vőlegénye Wells Adams, aki 2017-ben kezdett udvarolni neki, és egy éve kérte a meg a kezét. Bár az esküvőt idén nyárra tervezték, azt egyelőre, a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. “Vannak most sokkal fontosabb dolgok”– mondta a színésznő.

Haley a Modern családból
Megnézem
Összes kép (3)

Alex – Ariel Winter

A két fiúhoz hasonlóan ő is 1998-as születésű, így nagyon fiatalon, 11 évesen kezdett forgatni a Modern család stábjával. Ám már előtte is foglalkoztatott gyerekszínész volt Hollywoodban, ugyan kisebb szerepekben, de húsznál is több filmben, vagy sorozatban szerepelt 10 éves kora előtt. 

A német és görög felmenőkkel is rendelkező Winternek a nővére, és a bátyja is színészkedik, ám  ők nem lettek olyan népszerűek, mint Ariel. De hiába a rengeteg szerep, vagy a Modern család sikere, ha a sors, egy felnőtt számára is sok megpróbáltatást tartogatott számára. 2012-ben Ariel nővére kérelmet nyújtott be a bíróságon, hogy a lány törvényes gyámja legyen. A beadványban azt állították, hogy anyjuk testileg, és érzelmileg is terrorizálta Arielt, aki nem maradhat ilyen környezetben. Az ügyet 2014-ben zárták le véglegesen, ekkor lett hivatalosan is Ariel gyámja a nővére. Az anya később egy rövid közleményben azt nyilatkozta, hogy a családja továbblépett a “konfliktuson”. Ariel Winter 2015. május 15-től önmaga kezelheti a vagyonát, a szerződéseit. 

A Modern család vége

A Dunphy gyerekek az utolsó részben (fotó: Profimedia)

Tizenhét éves volt, amikor az állandó fájdalmat okozó, mellei miatt kés alá feküdt, és mellkisebbítő műtéten esett át. 18 évesen felvételt nyert a Kaliforniai Egyetemre. Idővel be is pasizott, választottja,  Luke Benward színész.

“A tévénézők előtt felnőni, pubertálni, nővé cseperedni nem volt könnyű. De határozottan a legjobban helyen voltam a Modern családban”- mondta a búcsúkor Winter, aki azóta szőkére festette a haját.

Alex - Ariel Winter
Megnézem
Összes kép (3)

Lily – Aubrey Anderson-Emmons

Talán nem sokan tudják, de a Lily-t alakító Aubrey Anderson-Emmons nem a kezdetektől szerepel a sorozatban. A kisbaba Lilyt ugyanis egy másik gyermek alakította, ő pedig két évvel a premier után, 2011-ben csatlakozott a csapathoz.  Négyévesen láthattuk először képernyőn a csorbacsík kislányt, aki mostanra 13 éves kamasz lett. 

Bár Aubrey szülei elváltak, mindketten a szórakoztatóiparban dolgoznak, így szinte kódolva volt, hogy a gyerek is ezt az utat választja. “Megtiszteltetés volt egy olyan sorozatban szerepelni, mint a Modern család, tudom, hogy a legtöbb gyereknek nem adatik meg ez az élmény. Így szívből köszönöm ezt”– mondta Aubrey idén májusban. Ám fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy egyáltalán nem tekint magára kiváltságosként. “Egy teljesen átlagos gyerek vagyok. Persze színészkedem, de ezenkívül sok egyéb hobbim van…A munkámmal megszerzett pénzemhez nem nyúlok. Technikailag az a számla zárolva van, amíg be nem töltöm a tizennyolcat, és ez jól van így.”

Modern család Lily
Megnézem
Összes kép (4)

Hogy mi a nagy álma a 13 éves kamasznak? Nos, mivel imád táncolni, minden vágya, hogy egyszer szerepelhessen a Szombati esti láz showműsor amerikai verziójában.

Joe – Jeremy Maguire

Már javában ment a Modern család, amikor 2011-ben megszületett Jeremy Maguire, aki aztán 2005-től alakította Joe Pritchettet.  A nagyon cuki Jeremy augusztusban lesz kilencéves.

Jeremy Maguire

Jeremy már nyolcéves. (fotó: Profimedia)

Viszlát!

A Modern család fináléja

Az utolsó közös szelfi… (fotó: Profimedia)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top